Skupina mladih

DSC_07673Mladi se radi srečujemo. Imamo nekaj težav z redno prisotnostjo, a takrak ko pridemo skupaj je res noro fajn. Težko se razidemo. Zanimivo je, da se razumemo mlajši in starejši.

In kaj počnemo?

Skupaj veliko prepevamo, slavimo Boga v sodobnem pomenu besede z živo in slavilno ritmično duhovno glasbo. Med slavljenjem lahko vsak od nas fizično začuti Boga in njegovo navzočnost. Tudi Sveti Duh nas je vesel in izliva nad nas svoje darove. Nad nekatere bolj, nad druge manj. Občasno zapojemo tudi pr isveti maši.

Radi imamo filme z vsebino ob katerih se lahok pogovarjamo in iščemo prave smisle življenja.

Pogosto si zaupamo tudi svoje osebne preizkušnje življenja. Nekateri med nami imajo res težke preizkušnje: smrt v družini, nezaželjenost, ločenost, alkohol, nevernost staršev, izzivi v šoli in med sošolci ter mnogo drugih ovir s katerimi se sooča današnji mladih človek. Mnogi smo v tej skupini našli zaupnike, prijatelje, izgubili potrebo po obisku psihologov, spet smo našli pravo srečo v življenju.

Med letom imamo vsaj 30 različnih srečanj. Od bowlinga, obiska kina, privoščimo si pico, filmskih večerov, praznovanja božičnih praznikov, fantastični duhovni vikendi (nič bati, tam ne samo molimo), pohodi, križev pot v naravi, dramske igrice, in še in še in še.

Dodaj odgovor