Animatorji

DSC_07673Jezus je nekoč rekel odraslim: »Bodite kakor otroci!« S tem seveda ni mislil, da moramo biti otročji. Mislil je na iskrenost otrok – otrok vedno pove kaj misli. »Zakaj je ta ženska tako čudno debela?« reče na glas in pokaže na nosečo ženo. Jezus je mislil na razigranost otrok, otroci svet in življenje jemljejo kot igro, sproščeno. Svet odraslih pa je napet, poln skrbi, ne znajo se več prav veseliti. Po Jezusovem mnenju to ni prav. Na koncu celo doda: »Kajti le če boste kot otroci, boste prišli v nebeško kraljestvo!«

Mi smo mladost te župnije. Brez nas župnija nima prihodnosti. Trenutno nas je okoli 30 deklet in fantov, ki se trudimi biti kar se da resni in odgovorni. Vedno nam to ne uspe.

Kaj pa počnemo:

  • Oratorija vam ne rabimo posebej predstavljati. Letos bomo izvedli že 11. oratorij.
  • Že dve leti sodelujemo in pomagamo na duhovnih vikendih, ki jih za naše veroučence pripravijo mladi iz Kotelj. Res noro dobra izkušnja. Najboljši “žur”, ki ga lahko doživiš!
  • Potem Stična mladih! To moraš doživet. 8.000 veselih mladih na kupu. Lahko rečemo le, noro fajn!
  • Med jesenskimi počitnicami nas je nekaj mladih šlo v Nemčijo, v Hamburg, kjer smo cel teden plesali in peli na mrzlih in zasneženih ulicah ter zbirali denar za lačne otroke v oddaljenih misijonskih deželah. Polni vtisov smo prišli domov.
  • Letos se od 2. do 6. avgusta odpravlajmo k naši mami Mariji v Medžugorje. Komaj čakamo ker bo noro fajn!
  • Redno pa se srečujemo v mladinski skupini na 2-3 tedne. Veliko pojemo, se smejimo, kakšno uspičimo, razmišljamo o življenju in smislu vere, se poglabljamo v Jezusovo ljubezen do nas.
  • Skupaj smo bili na koncertu skupine Hillsong v Budimpešti ali skupine Svetnik na Muti ob svetovnem križu mladih, odravljamo se tudi na priparvljalni vikend za oratorij in še veliko, veliko zanimivega.

Še bi lahko naštevali, a vsega pa spet ne moremo razkriti.  Povezujejo nas smeh, veselje, igra, kitara, pogovori, tudi skupna mladostna molitev, kakšna pica, izlet, potep ali skupni projekt. Skratka, za vsakega nekaj … Misliš, da bi vseh nas 30 mladih vztrajalo, če se ne bi meli fajn?

Dodaj odgovor