Urejanje gredic pred cerkvijo

Že nekaj časa obstaja tiha želja, da bi okrog cerkve v Dravogradu uredili ‘avenijo vrtnic’. Vrtnica s svojo izjemnostjo navdušuje in krasi prenekateri naš vrt. ”In zakaj ne bi bilo tako tudi okrog naše cerkve?”, se sprašuje župnik Igor.

K sodelovanju je že pred letom povabil Turistično društvo, občino in seveda farane. Tako počasi nastajajo gredice, kjer bomo jeseni zasadili vrtnice (če kdo hoče imeti posajeno svojo vrtnico na teh gredicah-7 po številu, jo lahko do jeseni donira). V tem poletnem vmesnem času pa bodo, po dobroti posameznikov, narejene gredice krasile sezonske cvetlice.
Seveda je bilo potrebno gredice (ameriške) temeljito pripraviti, urediti, za kar so poskrbeli mnogi posamezniki že do sedaj (ključar Stanko itd..), v torek pa je bila posebna delovna akcija, s katero smo gredice usposobili, da sprejmejo cvetove na svoje ‘gredične prsi’.
Hkrati velja zahvala vsem, ki ste v tej in še prejšnjih akcijah (več kot leto že pripravljamo gredice) pomagali. Nekaj fotografij je tako tudi nastalo. Bog povrni in povabljeni k sodelovanju.

Comments are closed.