Dekanijska ‘leteča’ rekolekcija duhovnikov na Gorenjsko

Dekanijski duhovniki dekanije Dravograd – Mežiška dolina, smo se v sredo 14.junija 2017 podali na tako imenovano ‘letečo‘ rekolekcijo (duhovno obnovo) in obiskali našo prelepo Gorenjsko. Skozi molitev, pesem in pogovor smo s skupnim kombijem najprej obiskali Marijo na Brezjah, kjer smo se pomudili in ji izročili svoje župnije, sodelavce, prijatelje ter vso našo pastoralno delo.

Grad Strmol, priča okrutnostim preteklega časa nam je nemo in tiho pripovedoval zgodbo krivic, ki so se dogajali med in po vojni na tem čudovitem posestvu lastnikom tega gradu in posestva. (več najdete o tem v knjigi Draga Jančarja: Tisto noč sem jo videl)Naša naslednja postaja je bil planinski muzej v Mojstrani, kjer smo skozi sliko, film in izkustvi nekdanjega planinstva naših prednikov podoživljali svoje planinske podvige iz preteklih let. Krasna razstava in odlično pripravljena, vredna ogleda.

Krajska gora nas je pričakala v oblačnem in dežnem vremenu, nas pokrepčala s kosilom, saj je zanj poskrbel župnik Tone Vrisk iz Črne. Tudi Planica s svojim nordijskim centrom nas je mokrila. Tu smo lahko opazovali trening slovenskih in tujih skakalcev. Niti najboljši Peter Prevc nam ni ušel in smo ga lahko opazovali na rednem poletnem treningu. Hud naliv nas je pričakal onstran meje, ko smo se že vračali nazaj. Čakala nas je še skupna večerja pri gostoljubnem Mohoriču v Griffnu in že smo se razšli po svojih zadolžitvah in pripravi na praznik Sv.Rešnjega tlesa in krvi.

Igor

 

DSC_0197 DSC_0202 DSC_0207 DSC_0211 DSC_0214 DSC_0229 DSC_0231 DSC_0233