24 – urno  čaščenje  NAJSVETEJŠEGA V PZŽ Dravograd

Praznik Sv. Florjana (sreda, 4.5.) je našo PZ Dravograd zaznamoval s celodnevnim čaščenjem Najsvetejšega. Molivci vseh župnij : Ojstrica, Libeliče, Šempeter, Črneče, Šentjanž in Dravograd,  smo se povezali v eno družino in s sodelovanjem po razporedu,  sklenili v štiriindvajsetih urah krog molitve s sv. mašo in z blagoslovom z Najsvetejšim.

V tabernaklju tiho bivaš, dobri Jezus dan in noč.

Milo k sebi nas pozivaš iz palač in bornih koč:

»Pridite trpeči k meni, vam srce razveselim.

Pridite vsi obteženi, vam bremena osladim«.

Dravograjski verniki smo se zbrali že ob 18.00 pri podružnični cerkvici Sv. Magdalene, kjer smo počastili Sv. Rešnje telo z molitveno uro, pri sv. maši pa poprosili Boga za blagoslov vsega našega dela.

Naše misli so se združile v molitev: » K Tebi , Gospod , prihajamo z vsem srcem, z vsem upanjem in vso ljubeznijo, ki jo premoremo. V molitvi nas prenovi, da bomo takšni , kakršne nas Ti želiš imeti. Prosimo Te naj bo ta čas, ko bomo s Teboj, blagoslovljena postaja v našem življenju  in naj nam znova  da moči, da bomo hodili po pravi poti.«

Čaščenje, slavljenje smo nato nadaljevali v domači kapelici od 22h – 8h zjutraj. Hvala Bogu za vsakega molivca, ki je žrtvoval svoj spanec in tako izkazal ljubezen Jezusu za njegovo trpljenje, ljubezen in usmiljenje.

Molitev, tišina in pesem se je  prepletala v  prostoru kapelice. Misli in pogledi molivcev pa so bili zazrti v podobo Najsvetejšega, ki je to noč še posebej slovesno napolnjeval oltarni prostor.

Jezus, kot skrita navzočnost si. Ne vidimo Tvojega obličja. Vendar Si. Tvoji žarki segajo v tisoč smeri . Najbolj oddaljen in najbližji si. V najbolj oddaljene in najgloblje predele moje notranjosti segaš ….

SVETA HOSTIJA, v kateri sta Telo in Kri Gospoda Jezusa kot dokaz neskončnega usmiljenja  do nas….

SVETA HOSTIJA, v kateri je zajeto večno življenje…

SVETA HOSTIJA, v kateri je navzoče usmiljenje Očeta, Sina in Svetega Duha do nas…

Ob zaključku molitve je iz grl molivcev zadonela tudi pesem : HVALA VEČNEMU BOGU……

Res, hvala ti Gospod za vsak naš korak, ki ga vodi Tvoja previdnost

Hvala ker nas vabiš v Tvoje zavetje, kjer se počutimo varne in ljubljene.

 

Zofka Frank