Prvo sveto obhajilo v župnijah PZD

Prvo sveto obhajilo v župnijah PZD

Prvo sveto obhajilo je poseben trenutek v življenju prvoobhajancev. Ob prvem svetem obhajilu nas Jezus sprejme v svoje srce. Od prejema tega zakramenta se lahko kristjan kadar koli želi udeleži svetega obhajila in tako prejme živega Boga. Pri sveti evharistiji se namreč kruh – hostija spremeni v Jezusovo telo, vino pa v njegovo kri. Zakrament izhaja iz dogodka pri Zadnji večerji: Medtem ko so učenci jedli, je Jezus vzel kruh, ga blagoslovil, razlomil, jim ga dal in rekel: “Vzemite, to je moje telo.” Nato je vzel kelih, se zahvalil, jim ga dal in vsi so pili iz njega. In rekel jim je: “To je moja kri zaveze, ki se preliva za mnoge.”  Tudi po vstajenju se je Jezus učencem večkrat prikazal in jim lomil kruh, zato so vedeli, da morajo tudi sami nadaljevati obred.

Temeljita je tudi priprava na to srečanje. Tako smo tudi letos skrbno pripravljali otroke na ta velik dogodek. Tako v Libeličah, Črnečah, Šentjanžu in v Dravogradu so potekala resna in odgovorna srečanja naših otrok na ta velik in pomenljiv dogodek. Tudi priprava na prvo sveto spoved je bila temeljita. Spoved so opravili v Šentjanžu in v Dravogradu kar dvakrat pred praznovanjem prvega obhajila.

Veseli smo, da so starši povsod prav radi sodelovali in prelepo okrasili svoje svetišče za ta izjemen dogodek. Zato velja vsem staršem, ki ste se potrudili za lepo svetišče iskrena zahvala. Letošnja tema v Šentjanžu in Dravogradu je bila v simbolu ribe. Župnik Igor je z otroci lepo opisal to prastaro krščansko znamenje kristjanov.

Prvo sveto obhajilo je bilo tudi priložnost za zahvalo. Vse najboljše prvoobhajancem ob tem posebnem dogodku!

Zofija Mager