35.obletnica nove maše našega župnika moderatorja Igorja

 V torek 12, julija, na god sv. Mohorja in Fortunata je bilo praznično  v župniji Dravograd, saj je z večerno darovano sv. mašo praznoval svoj 35. letni jubilej mašništva naš gospod  župnik Igor. Praznične maše so se udeležili predvsem člani skupin, ki delujejo v župniji, domači pevski zbor, tajniki Pastoralne zveze Dravograd župnik sodelavec g. Franček Kraner. MAšo so sodelavci sooblikovali in pri njej sodelovali.

Darovana sv. maša je bila ena velika zahvala g. Igorja Bogu za njegov duhovniški poklic in zahvala faranov in župnijskih sodelavcev PZD za župnika Igorja. Sodelujoči so izrazili jubilantu vso spoštovanje in zahvalo za njegovo prehojeno duhovniško pot in v zavedanju teže duhovniškega poklica, mu izrazili tudi sočutje in vso podporo in pomoč pri njegovem nadaljnjem delu za vse župnije PZD.

V nagovoru je gospod Igor orisal, kako danes vidi neverjetno povezavo med praznikom sv. Mohorja in Fortunata, svojo darovano prvo sv. mašo na ta dan pri Sv. Devici Mariji na Kamnu v Vuzenici-tako imenovani Slomškovi Vuzenici in njegovo ljubezen do knjig, predvsem Mohorjeve družbe in ganjen priznal, da vse to je bilo izvršeno po Božji volji.

Mi pa smo hvaležni spoznali, da je bilo po Božji volj, da smo lahko zadnjih šest let del te zgodbe, ki jo preko g.Igorja kot našega duhovnika za naše večno življenje piše Gospod.

Ob koncu sv. maše je bilo slavljencu Igorju izrečeno še voščilo v imenu faranov in sodelavcev PZD:

Hvala g. Igor, da se po vaših maziljenih rokah vsak dan v daritvi sv. maše, učlovečuje živi Jezus in prihaja v naša srca. Še posebej hvala, da ob današnji veliki krizi duhovniških poklicev, vi ostajate trdni na svoji poti duhovništva.

Bog naj vas še naprej živi, blagoslavlja in ljubi. Sv. Devica Marija na Kamnu naj vas nikoli ne spusti iz svojega nežnega in ljubečega objema.

Vaše novomašno geslo: ‘Vse zmorem v njem, ki mi daje moč‘, naj vam vsak dan daje novih moči za delo, življenjsko vedrino in vaše darovanje naj rodi še veliko Božjih sadov v srcih ljudi.’

Bilo je prisrčno, iskreno praznovanje, izraženo z zaupanjem v g. Igorja za nadaljnjo skupno delo za Božje kraljestvo v PZD.

Irma

 

DSC02901 DSC02903 DSC02913 DSC02921 DSC02924 DSC02926 DSC02928 DSC02932 DSC02943