Srečanje mladih v Rimu

Od 28. decembra 2012 do 2. januarja 2013  bo v glavnem mestu Italije, Rimu, potekalo evropsko srečanje mladih, ki ga v sodelovanju s posameznimi krajevnimi cerkvami ter številnimi mladimi prostovoljci pripravlja redovna skupnost bratov iz Taizéja pod naslovom Romanje zaupanja na zemlji. Tokrat pričakujejo okoli 50.000 mladih uz vse Evrope. Iz Slovenije se bo srečanja udeležilo okrog 250 mladih. Tudi iz Dravograda.

Evropska srečanja so priložnost, da mladi teden dni preživijo v skupnosti kristjanov iz vse Evrope in spoznajo življenje krajevnih Cerkva. Tovrstna srečanja so najbolj znana po skupnih molitvah, ki mladega človeka na preprost in privlačen način pritegnejo v skrivnost občestvenega življenja z Bogom. Letošnje srečanje je 35. po vrsti.

Srečanje letos poteka pod geslom Odkrivanje izvirov zaupanja v Boga. Mladi bodo na srečanju premišljevali ob pismu brata Aloisa (priorja skupnosti), ki je izšlo lani v Berlinu, Pismo 2012–2015: K novi solidarnosti. Pri premišljevanju o temi srečanja bodo mladim v pomoč tudi štirje predlogi, kako odkrivati izvire zaupanja v Boga, ki so navedeni v programski knjižici srečanja, ki jo prejme vsak udeleženec: Skupni pogovor o poti naše vere; Iskanje načinov za srečanje s Kristusom; Iskanje načinov, kako se lahko zanesemo na Boga; Bodimo odprti, ne da bi se bali prihodnosti ali drugih.

Vabljeni, da si preberete več: radio Ognjišče

 

www.drustvo-skam.si