Binkošti v PZ Dravograd

Binkošti v PZ Dravograd

Danes se je v naši Pastoralni zvezi zgodila dvorana zadnje večerje. Zgodile so se Binkošti.

Bil je veličasten dogodek. Prepričan sem, da če bi imeli dar duhovnih oči ali bi si lahko nadeli duhovna očala, bi danes videli plamene nad mnogimi glavami in čutili veter, ki je vel med nami. Prepričan sem, da so danes bila nagovorjena mnoga srca. Hitro, prehitro je minilo. Razlogov za to je bilo veliko in verjetno bi jih našli kar nekaj …

Mene so zelo nagovarjale besede naših mladostnikov. Končno smo mi utihnili in končno so oni dobili besedo! In koliko so imeli za povedati! Najbolj sem bil prevzet nad njihovo hvaležnostjo. Praktično vsak se je zahvaljeval. To pomeni, da so se globoko zavedali, kaj se dogaja in koliko žrtev je za vsem tem. Koliko padcev, ovir, koliko borb, s seboj in z drugimi in koliko zmagoslavij. In Bog je blagoslovil vse to.

Kot drugo pa so zelo nagovarjali mladi. Bili so razporejeni po cerkvi  kot angeli varuhi. Kot starejši spremljevalci. Kot sol zemlje. Kot luč svetu. Pri (naših) mladih pogosto doživljam, da “dajejo ne da bi šteli, da se žrtvujejo, ne da bi pričakovali druge zahvale, kakor zavest, da izpolnjujejo Njegovo sveto voljo”. Tisti, ki vsaj malo spremlja “sceno” mladih v naši PZ se lahko vsaj malo zaveda, da je za tem na desetine, celo stotine prostovoljnih ur. Prepričan sem, da ne delajo tega za hvalo in prepogosto so prezrti, celo samoumevni ali celo neupravičeno kritizirani. Vidi se skromnost, ponižnost in odrekanje. Zato: hvala vam! Resnično smo mnogi ponosni na vas. Hvala za vaš zgled dobrote in miline. Vi gradite PZ od spodaj gor in povezujete veroučence, mladostnike in mlade! Delate skupnost sester in bratov!

Danes so navzoči lahko doživljali, kako darovi Svetega Duha padajo v rodovitno zemljo, kako dajejo mnogoteren sad. Ni treba upati, dogaja se. Gotovo bo mnoge pot peljala po svoje, a Cilj bodo imeli vedno pred očmi. Mi pa vztrajajmo z zgledom in v molitvi.

Hvala vsem, ki ste ta dan naredili mogoč. Mnogi ste bili našteti. Od obeh duhovnikov, g. nadškofa, spoštovanih staršev, botrov in starih staršev, kateheta in animatorjev, vseh dragocenih molivcev, pričevalcev, čudovite glasbene spremljave, prizadevnih krasilcev, nenazadnje tudi našemu bratu Timoteju Faustinu – povezan od daleč v Duhu. Bog je velik! In danes je povezal 6 velikih družin.

M & V