Adventno zvezdno romanje v St. Pavel

Tudi letos je 25 dravograjskih faranov na 1. adventno nedeljo poromalo v Št. Pavel k patrom benediktincem. Zvabilo nas je prijazno povabilo župnika Igorja in vodje projekta Zvezdnega romanja dr. Janeza Maierja iz Št.Pavla. 

Naša pot se je pričela z blagoslovom v domači cerkvi v Dravogradu, kamor so po nas prišli z avtomobili prijazni avstrijski gostitelji. Odpeljali so nas v Labot, kjer smo pogoščeni in z blagoslovom tamkajšnjega župnika odšli skupaj z domačini na peš romanje  proti St. Paulu.

V lepem sončnem popoldnevu po avstrijski pokrajini je čas hitro tekel. Prijazen klepet nas je spremljal. Veliko lepega smo na poti v pogovorih podelili med seboj.

Avstrijski gostitelji so bili zelo gostoljubni in so nas na polovici poti pogostili z malico, da smo tako okrepljeni prehodili še preostali del poti.

Ob začetku večera smo priromali v Št.Pavel, kjer so nas pričakali romarji iz Wolfsberga. Skupaj smo poromali k cerkvi in samostanu. Prijazno in gostoljubno so nas sprejeli še patri benediktinci. V procesiji s svečami smo poromali v cerkev, kjer nas je prevzelo veličastno ozaljšana cerkev.

V slovesnem dvojezičnem bogoslužju, ki so ga darovali patri skupaj z našim župnikom Igorjem, smo počastili Prihajajočega in se zahvalili za prehojeno pot.

Spomin na naše romanje smo obeležili s skupinsko sliko v benediktinski cerkvi. Slovesni agape na koncu vsega lepega pa je dalo piko na i našemu adventnemu romanju. Tudi domov nazaj v Dravograd so nas prepeljali prijazni avstrijski prijatelji.

Vračali smo se sicer malo utrujeni od poti, toda napolnjeni z lepimi vtisi, dobroto in prijateljstvom prijaznih avstrijskih organizatorjev romanja.

To romanje nas je zopet napolnilo s spoznanjem, da vera in ljubezen ne poznata mej, ne državnih in ne jezikovnih.

zapisala Irma