Alfa tudi pri nas

Alfa tudi pri nas

Alfa je zaradi posameznikove potrebe po več. Vsak dan si zastavimo na tisoče vprašanj: kaj obleči, kateri jogurt pojesti, koliko bo spet okuženih, kakšno bo vreme, kateri meni izbrati pri malici, kaj je še treba kupiti, do kdaj je že treba vrniti knjige v knjižnico, kdaj je zadnji čas, da grem spat … V trenutku pomembna vprašanja, čez nekaj dni zagotovo že pozabljena.

Obstajajo pa tudi vprašanja, ki nam vsake toliko malo rojijo po glavi, a jih preglasijo vsakdanje stvari. Pa vendar nam ta vprašanja, ki so tudi večja in pomembnejša, včasih ne pustijo spati …

Alfa je tudi Zate

Zakaj sem tu? Kaj je smisel? Kam grem? Je življenje kaj več kot to? Toda redko si vzamemo čas za razmislek o vsem tem. Zato obstaja Alfa.

Gre za prostor, kjer si lahko zastavimo vsa velika življenjska vprašanja in razmišljamo o njih na glas – v varnem in odprtem okolju. Je vrsta sproščenih srečanj, na katerih lahko vsak deli svoje misli, mnenja in vprašanja. Brez strahu, da bi ga kdo obsojal.

Kdor se pridruži Alfa srečanjem, opazi nekaj zanimivih stvari. Prva je hrana! Ob hrani se vsi lažje sprostimo in spoznamo med seboj. Naslednja je Alfa film, ki spodbuja k razmisleku in pogovoru. Prav pogovor je ključni del Alfe. Tu je čas za odprto debato in iskrena vprašanja. Alfa je za vsakogar, ne glede na ozadje in prepričanje.

Udeleženci po srečanjih Alfa izpostavljajo dobro organizacijo, zanimive teme, sprejetost, prijetno počutje, spremembe, nova spoznanja, poglabljanje vere, skupnost, druženje, povezanost, prijateljstvo in notranji mir. To, kar si vsi želimo, ne? Eden od udeležencev je celo rekel, da je Alfa nekaj, kar mora vsak kristjan enkrat dati skozi! Mislim, da se torej splača iti pogledat …
S tečajem Alfa v Pastoralni zvezi Dravograd smo začeli 17. januarja 2024. Naslednja priložnost bo v januarju 2025. Vabljeni, da se že sedaj prijavite, ker boste med prvimi obveščeni o začetku tečaja: TUKAJ.