Alfa vikend za mlade

Alfa vikend za mlade

V zadnjih tednih ali celo mesecih se vedno več govori o tečaju Alfa. Ko se enkrat tečaja udeležiš, spoznaš, zakaj je vredno o njem toliko govoriti in nanj vabiti tudi druge. Ljudje vsakodnevno drug drugega vabimo na različne dogodke in v različne kraje. Gotovo je vredno prisluhniti presoji prijatelja ali sorodnika. Na seznam takšnih dogodkov gotovo sodi tudi Alfa. Alfa, ki je za vsakogar; vernika ali nevernika. Seveda pa je stvar posameznika ali se na vabilo odzove. Kot pravi apostol Janez: “kar smo videli in slišali” želimo predati naprej, tudi tebi (1 Jn 1, 3).

Dnevno se sprašujemo “o globokih vprašanjih”: kaj je smisel vsega; ali je še kaj več od tega; kje je Bog, … Alfa je varen prostor, kjer se naslavljajo takšna vprašanja. Seveda, mnogi o tem (še) ne zmorejo govoriti. Te bo Bog že našel, morda na kakšen drugačen način. Tisti, ki pa iščemo, pa smemo in moramo to početi skupaj. Alfa je tak prostor.

Po nekaj srečanjih Alfe, je na vrsti t.i. “Alfa vikend”. Čas je, da udeleženci tečaja skupaj preživijo malo več, kot samo 2 uri in pol. Pravijo, da če nisi bil na Alfa vikendu, nisi zares doživel Alfe. Teme so pripravljene in kot na vsaki Alfi posredovane preko kratkih izredno kvalitetnih filmov. Sledi izmenjava mnenj. Brez obsojanja in moraliziranja. Toplo, človeško, preprosto.

Z ženo sva imela priložnost, da se udeleživa takšnega vikenda za mlade. Zanimivo, da so mladi v naši PZ tudi na tem področju tisti, ki prebijajo led. Hočeš ali nočeš nam odraslim dajejo zgled. Vikend naju je nagovarjal. Mladi so dnevno z vseh strani bombardirani z različno “ponudbo”. Dnevno predeljujejo veliko, veliko več informacij, kot smo jih mi v njihovih letih. Videlo se je, da jih vsebina Alfe nagovarja, se jih dotika, želijo si sprememb v svojih življenjih.

Hvaležna sva, da sva preživela nekaj ur z mladimi na Razborju. In veseliva se, da bomo lahko tudi z odraslimi, ki prav tako hrepenimo po več, začeli z Alfo. Zato: iskreno povabljen/a.

Prijaviš se lahko TUKAJ.

Naj zaključim zapis z mislijo vzeto iz božične pridige škofa Sajeta: “Kjer Boga zanikamo, ni miru.” Je potrebno še kaj dodati?

Marko