Alfa vikend za odrasle je prebujal veselje in prinašal nova spoznanja

Alfa vikend za odrasle je prebujal veselje in prinašal nova spoznanja

Vrhunec tečaja Alfa je t.i. Alfa vikend. Udeleženci imajo priložnost, da pridejo skupaj za celi dan. Tako se lahko tem dotaknejo bolj v globino in rodi se mnogo lepih in veselih doživetij, dotikov Boga in osebnostnih rasti. Kakšen vtis delimo tukaj …

Alfa vikend se je zaključil z nedeljsko sveto mašo v Dravogradu. Povabili smo priložnostni band, da je oblikoval pristno postno slavilno sveto mašo. V središču je bil Sveti Duh …

Pripravljal sem še zadnje tehnične stvari, ko k meni pristopi dekle, katere starši so bili na Alfa vikendu. Videl sem, da je vsa nasmejana in bi mi rada nekaj povedala. Pravi, da sta starša prišla iz vikenda in vsa navdušena pripovedovala kako je bilo. Zdaj se še globlje zavedata, da Bog je in živi med nami, da sta končno spoznala in doživela tudi Svetega Duha. Bila je pozitivno vznemirjena. Jo vprašam, če sta starša srečna? Pravi, da ja, da “ful”. Je lahko še kaj lepšega, kot do, da otrok vidi, da sta starša srečna?

Kot delivec obhajila, imam ta privilegij, da lahko ljudem pogledam v oči. Med njimi je bilo kar nekaj udeležencev Alfe. Opazil sem razliko – na njihovih nasmejanih obrazih je bilo nekaj drugače. Tudi oči so kar žarele. Najbolj pa so sijali otroci in mladostniki, katerih starši so doživeli Dotik. Navzven se je videlo, da so ti ljudje nekaj doživeli, da se jih je v resnici dotikal Jezus. V svojem srcu in na telesu so doživeli dotik Svetega Duha. Vemo iz Svetega Pisma, da ko je bil Mojzes na gori Horeb več dni v stiku z Bogom, mu je obraz tako žarel, da ga ljudje niso mogli direktno gledati. Enako je bilo z Jezusom, ko se je spremenil na gori Tabor – učenci ga sprva niso mogli direktno gledati. “Sij” enakega izvora, sam opazil na obrazih teh ljudi.

Gospod župnik se je tudi tokrat potrudil z nagovori in vnašal povezano vsebino v samo bogoslužje. Ustavil se je ob treh gorah, treh mejnikih človeškega življenja, ki jih je poimenoval glede na prebrano Božjo besedo: gora Morija, gora Kalvarija in gora Tabor. Torej, naša pot iskanja in dvomov, padca in preizkušenj ter spoznanja in odrešenja.

Tej zadnji bi lahko reli tudi “aha efekt”. Trenutek v življenju, ko se nam posveti. Alfa je eden takšnih “orodij”, ki prinaša to možnost. Prosimo in molimo, da Bog v ljudeh omogoči čim več “aha” efektov.

Iskrena zahvala vsem, ki kakor koli pomagate pri izvedbi tečaja Alfa. Najprej številnim gospodinjam. Veliko žrtve zahteva tedenska odločitev, da pol popoldneva preživimo za štedilnikom in kuhamo za druge. Potem vsem molivcem in molivkam. Vaša podpora je ogrodje, je temelj, na katerega lahko gradimo in omogočamo okolje, kjer se Jezus dotika ljudi. In seveda glasbenikom in pevcem. Brez petja, brez slavljenja, Alfe ne bi bilo. Glasba od nekdaj človeka povezuje in zbližuje.

Marko