Animatorji birmancem

Današnja nedelja je bila posebna. Župnijska cerkev je pokala po šivih zaradi mladosti. Animatorji so se odločili, da nedeljo pred sveto birmo oblikujejo sveto mašo za letošnje birmanke in birmanca. Da bi se pri tej sveti maši počiti posebno …V uvodu so navzoče povabili, da molijo za naše mladostnike, za njihova mlada življenja, za njihove odločitve v življenju, iskreno za njihova mlada srca. Povabili so jih v svoje vrste. Med animatorji so lahko takšni kot so. Ne rabijo se pretvarjati, da so nekdo drug in zaradi tega posegati po alkoholu in cigaretih. Dali so jim vedeti, da so leta, ko so “morali” hoditi k verouku mimo. Od birme dalje lahko pridejo ker si to želijo.

Najbolj v srce segajoče pa so bile iskrene prošnje 15 animatorjev, ki so vsi iskreno prosili za letošnje birmance: za razsvetljenje Svetega Duha, da bi tudi po birmi ostali povezani v veri, da bi spoštovali svoja telesa, da bi znali reči “NE” skušnjavam po alkoholu in cigaretih, ter za njihove starše in botre.

Za konec pa so Bogu na oltar svoje zahvale položili tudi birmanci sami. Lepo je bilo videti 20 mladih, kako eden za drugim stopijo pred mikrofon in preberejo svojo zahvalo. Eni zadržano, drugi ponosno, mogoče je bilo komu odveč, a gotovo so v svojem srcu čutili hvaležnost.

Po koncu svete maše pa so se animatorji in birmanci še skupaj poveselili v animatorski sobi. Smeha in razposajenosti ni manjkalo. Gotovo se kmalu spet srečajo …