Animatorji

DSC_07673Jezus je nekoč rekel odraslim: »Bodite kakor otroci!« S tem seveda ni mislil, da moramo biti otročji. Mislil je na iskrenost otrok – otrok vedno pove kaj misli. »Zakaj je ta ženska tako čudno debela?« reče na glas in pokaže na nosečo ženo. Jezus je mislil na razigranost otrok, otroci svet in življenje jemljejo kot igro, sproščeno. Svet odraslih pa je napet, poln skrbi, ne znajo se več prav veseliti. Po Jezusovem mnenju to ni prav. Na koncu celo doda: »Kajti le če boste kot otroci, boste prišli v nebeško kraljestvo!«

Mi smo mladost te župnije. Brez nas župnija nima prihodnosti. Trenutno nas je okoli 25-30 deklet in fantov, ki se trudimi biti kar se da resni in odgovorni. Vedno nam to ne uspe.

Kaj pa počnemo:

  • Oratorija vam ne rabimo posebej predstavljati. Letos bomo izvedli že 13. oratorij.
  • Že tri leta sodelujemo in pomagamo na duhovnih vikendih, ki jih za naše veroučence pripravijo mladi iz Kotelj. Res noro dobra izkušnja. Najboljši “žur”, ki ga lahko doživiš!
  • Potem Stična mladih! To moraš doživet. 8.000 veselih mladih na kupu. Lahko rečemo le, noro fajn!
  • Med jesenskimi počitnicami nas zadnja leta nekaj mladih gre v Nemčijo, Švico ali Avstrijo, kjer cel teden plešemo in pojemo na mrzlih in zasneženih ulicah enega od mest, ter zbiramo denar za lačne otroke v oddaljenih misijonskih deželah. Polni vtisov se vračamo domov.
  • Vsako leto avgusta se odpravimo na malo daljši izlet/romanje: bili smo že pri naši mami Mariji v Medžugorju in pri sv. Frančišku v Assisiju. Komaj čakamo naslednje pusttolovščine, ker bo noro fajn!
  • Redno pa se srečujemo v mladinski skupini na 2-3 tedne. Veliko pojemo, se smejimo, kakšno uspičimo, razmišljamo o življenju in smislu vere, se poglabljamo v Jezusovo ljubezen do nas.
  • Skupaj smo bili na koncertu skupine Hillsong v Budimpešti ali skupine Svetnik, odpravljamo se tudi na pripravljalni vikend za oratorij in še veliko, veliko zanimivega.

Še bi lahko naštevali, a vsega pa spet ne moremo razkriti.  Povezujejo nas smeh, veselje, igra, kitara, pogovori, tudi skupna mladostna molitev, kakšna pica, izlet, potep ali skupni projekt. Skratka, za vsakega nekaj … Misliš, da bi vseh nas 30 mladih vztrajalo, če se ne bi meli fajn?

Dodaj odgovor