Animatorji in mladi

 

Prijeten pogovor

Jezus je nekoč rekel odraslim: »Bodite kakor otroci!« S tem seveda ni mislil, da moramo biti otročji. Mislil je na iskrenost otrok – otrok vedno pove kaj misli. »Zakaj je ta ženska tako čudno debela?« reče na glas in pokaže na nosečo ženo. Jezus je mislil na razigranost otrok, otroci svet in življenje jemljejo kot igro, sproščeno. Svet odraslih pa je napet, poln skrbi, ne znajo se več prav veseliti. Po Jezusovem mnenju to ni prav. Na koncu celo doda: »Kajti le če boste kot otroci, boste prišli v nebeško kraljestvo!«

Mi smo mladost te župnije. Brez nas župnija nima prihodnosti. Trenutno nas je okoli 20-25 deklet in fantov, ki se trudimo biti kar se da resni in odgovorni. Vedno nam to ne uspe.

Kaj pa počnemo:

  • Oratorija vam ne rabimo posebej predstavljati. Izvajamo ga že od leta 2005. Oratorij je “rodil” že preko 200 animatorjev, katerim je ta izkušnja tako ali drugače koristila v življenju.
  • Ssodelujemo in pomagamo na duhovnih vikendih, ki jih za naše veroučence pripravimo skupaj z voditelji. Res noro dobra izkušnja. Najboljši “žur”, ki ga lahko doživiš!
  • Potem Stična mladih! To moraš doživet. Nekaj tisoč veselih mladih na kupu. Lahko rečemo le, noro fajn!
  • Vsako leto avgusta se odpravimo na malo daljši izlet/romanje: bili smo že pri naši mami Mariji v Medžugorju, pri sv. Frančišku v Assisiju, pri pravoslavnih bratih v Albaniji in v Taizeju v Franciji. Komaj čakamo naslednje pustolovščine, ker bo noro fajn!
  • Redno pa se srečujemo v mladinski skupini. Veliko pojemo, se smejimo, kakšno ušpičimo, razmišljamo o življenju in smislu vere, se poglabljamo v Jezusovo ljubezen do nas.
  • Zelo radi imamo slavilno molitev.

Še bi lahko naštevali, a vsega pa spet ne moremo razkriti.  Povezujejo nas smeh, veselje, igra, kitara, pogovori, tudi skupna mladostna molitev, kakšna pica, izlet, potep ali skupni projekt. Skratka, za vsakega nekaj … Misliš, da bi vseh nas 30 mladih vztrajalo, če se ne bi meli fajn?

Dodaj odgovor