Biblična skupina ponovno v Dravogradu

V četrtek zvečer na god Antona puščavnika je bilo v župniji Dravograd prvo srečanje na novo ustanovljene biblične skupine v dekaniji Dravograd- Mežiška dolina.

Nova biblična skupina v Dravogradu je nastala z namenom, da bi se v njej srečevali ob branju Svetega pisma, premišljevanju in doživljanju Božje besede, verniki iz vseh šestih župnij Pastoralne zveze župnij Dravograd.

Preko nedeljskih oznanil v vseh župnijah je naddekan Igor povabil k srečanju vse vernike.

Čeprav je bil pravi zimski večer z močnim sneženjem, srečanje ni odpadlo, prišli so najbolj vztrajni.

Srečanje se je začelo s prijaznim pozdravom naddekana Igorja in voditeljice Marije Prikeržnik. Za lepo in sproščeno vzdušje je  poskrbela voditeljica že kar na začetku, ko nas je prijetno presenetila s posebnim načinom predstavitve ob bibličnih slikah. Ob slikah smo se odprli in predstavili svoj odnos do Boga. Zaupno smo si izpovedali kako Jezus vsakega izmed nas vsak dan vabi: »Pridi bodi z menoj! Ne boj se! Pridi in izpolni mojo voljo!«

Na nas pa je, kako se temu klicu odzivamo, kakšen odnos vzpostavljamo z Njim vsak v svojem konkretnem življenju. Namen teh srečanj je, v Božji besedi odkrivati kakšen je ta Bog, ki me nagovarja in vabi, odkrivati, kaj ta Bog govori o meni in s prijazno in strpno besedo obogateti drug drugega.

Ob prebiranju Psalma 23 smo odkrivali kaj nam Bog daje za naše konkretno življenje. Iz svojega vsakdana smo odkrivali čudovita božja dela, božje varstvo, zaupanje, tolažbo, moč. Odkrivali smo kakšen pastir je Bog. Vsak izmed nas je izpovedal svojo življenjsko izkušnjo, s katero je obogatil druge. Bilo je res lepo srečanje. Bili smo odprti za Boga in za drug drugega.

V odprtosti vabimo k naslednjim srečanjem vse, ki so iskalci Boga in Božje besede.

Irma Kladnik