Birmanski pripravniki dobili svoje molitvene botre –  sobota 23. 3.2019

V skrbi kako bodo živeli kot kristjani in se v tem svetu odločali po veri v Jezusa Kristusa    naši mladi, ki se v tem pastoralnem letu v župnijah PZD pripravljajo na prejem zakramenta sv. birme, se je tudi letos na povabilo župnika Igorja, odzvalo nekaj  vernih žena in mož, ki bodo  te naše mlade v vsakdanji molitvi spremljali kot molitveni botri na njihovi poti zorenja.  Prvo srečanje birmanskih pripravnikov in molitvenih botrov je bilo v soboto 23. marca, zvečer pri sv. maši, ki je bila darovana kot tretja postna nedeljo. Tako sta nas Božja beseda in evangelij povedla  v tretji postni teden – teden molitve.

 

Župnik Igor je po evangeliju  zbral okoli daritvenega oltarja birmanske pripravnike in ob njih odprte verne farane, ki so postali vsak svojemu varovancu molitveni boter. Z nagovorom je podal birmanskim pripravnikom in celotnemu občestvu razmišljanje in poudarke kako pomembna je molitev v družinah, kjer se ob večeri, po končanem delovnem dnevu zbere cela družina skupaj in vsak član lahko podeli svoj dan in težave dneva in jih potem skupaj v molitvi izročijo Jezusu in Mariji. Zelo pomembno je zaupanje v svojem osebnem odnosu v molitvi Jezusu in Mariji, ki  sta in moreta postati najboljša prijatelja, ki sta vedno na razpolago in pomoč.

Po mnogih družinah pa ni tako, zato je za te mlade zelo pomembno, da jih v času priprave na zakrament sv. birme  in morda še potem  z molitvijo spremljajo molitveni botri.  Da bi se med molitvenim botrom in birmanskim pripravnikom vzpostavil poseben odnos zaupanja so dobili birmanski pripravniki priporočilo, da tudi oni vsak dan molijo za svojega botra in ga povabijo na obisk v svoj dom.

Velika je moč molitve. Po molitvi nas Bog spreminja in v moči molitve bodo naši birmanci sposobni duhovno in osebnostno rasti in spreminjati svet okoli sebe na bolje.

zapisala molitvena botra