Blagoslov novega postnega prta v župniji Dravograd – 3. marec 2019

V nedeljo 3. marca, na zadnjo  navadno nedeljo pred začetkom postnega časa, je pri sv. maši naš župnik Igor slovesno blagoslovil nov postni prt. Letos se je to prvič zgodilo v naši župniji. Po navdihu osebne molitve in meditacije ga je ustvarila naša globoka vernica in likovna umetnica Jelka Đorđevič.

Prečudovit postni prt so slovesno po ladji cerkve prinesli štirje farani pred daritveni oltar. Po blagoslovni molitvi ga je župnik Igor pokropil z blagoslovljeno vodo. Nov blagoslovljen postni prt bo na pepelnično sredo prekril sliko našega župnijskega zavetnika sv. Janeza Evangelista nad glavnim oltarjem in tako ves postni čas vabil vsakega, da se v molitvi in meditaciji ustavil ob njem in se poglobi v skrivnost Jezusovega življenja, trpljenja in darovanja na križu za nas in njegovega vstajenja, ki je  čudovito upodobljeno na njem.

Kot je v molitvi zaželel župnik Igor, da bi vsak z njega prejel velike milosti, osebno srečanje z Jezusom, doživel svojo osebno spreobrnitev, duhovno poglobitev v veri in dobil novo moč za  pravo krščansko življenje v svojem vsakdanu z graditvijo pristnih in ljubečih medsebojnih odnosov s svojimi bližnjimi v družini, delovnem mestu in župnijskem občestvu.

To nedeljo smo farani prejeli veliko spodbud za prihajajoči milostni sveti postni čas. Očetovsko ljubeče so nas po pastirskem pismu nagovarjali naši škofje. Po postnih dogodkih v naši Pastoralni zvezi Dravograd, ki se bodo dogodili in so zapisani v našem mesečnem glasilu Studenec in sproti v tedenskem glasilu, smo vsi posebej  povabljeni, da se odzovemo, se dejavno vključimo in sodelujemo.

Po našem  župniku Igorju, župnijskih sodelavcih nas Jezus posebej ljubeče vabi v župnijsko občestvo k sodelovanju na poti spreobrnitve k Njemu, našemu Odrešeniku.

I.K.