Blagoslov novih učilnic

V nedeljo 29.septembra 2013 zvečer, ko so domači cerkveni pevci končali svoje pevske vaje, smo se zbrali v novi pevski sobi in učilnici k blagoslovu novih, obnovljenih, prenovljenih veroučnih prostorih ter z blagoslovom končali prenovitvena dela.
Kot je znano, smo nekdanje prostore župnijske Karitas spremenili v veroučne prostore, kjer se bo odslej odvijal farni verouk. Nekdanja mežnarija, namenjena verouku pa je postala prostor naše župnijske Karitas.
Nameravana zamenjava je najprej sprožila veliko začudenje, toda po temeljitem premisleku cerkvenih ključarjev in članov ŽPS smo sprejeli sklep, da se tega dela lotimo, saj smo se ob nameščanju novega ogrevanja na lesno biomaso odločili vse te prostore ogrevati. Le zakaj bi te prostore ogrevali samo enkrat tedensko (Karitas ima odprte prostore enkrat tedensko), zakaj ne bi zamenjali obstoječe prostore med seboj, ko je bilo potrebno marsikdaj zelo hladne učilnice, dodatno ogrevati? Rečeno, storjeno. Sprejeto je bilo tudi s strani članov Karitas in tako smo temeljito vse prostore prenovili in nastali so lepi, ogrevani veroučni prostori.
Sedaj so tudi blagoslovljeni in zahvala velja vsem, ki so pridno pomagali pri preurajanju, seljenju, beljenju in obnavljanju teh spodnjih prostorov v nekdanji proštiji.
Z veroukom torej lahko pričnemo in sicer, v soboto 5.oktobra ob 9.uri, ko bo verouk za 5.razrede.
Hvala vsem in vsakemu za izdatno pomoč