Blagoslov otrok, krščeni v letu 2015 (iz vseh župnij PZD)

Na nedeljo Jezusovega krsta 10. januarja so dravograjsko farno cerkev napolnile družine z otroki krščenimi v župnijah PZD v letu 2015. Na povabilo k posebnemu blagoslovu novo krščenih otrok, ki ga na ta praznik podeljuje Cerkev, se je odzvalo 20 družin. Že v začetku svete maše je bilo čutiti posebno vzdušje, ki so ga ustvarili otroci s svojo navzočnostjo in otroški pevski zbor, ki je na koru s svojim petjem zaljšal celotno mašo.Župnik Igor je že v uvodu maše in v pridigi, v povezavi z današnjo božjo besedo na spomin Jezusovega krsta, preko misli blaženega škofa Slomška in škofa Friderika Baraga, vse nagovoril h globokemu osebnemu razmišljanju o svojem krstu in odnosu do tega prvega neprecenljivega zakramenta, ki smo ga vsi kristjani prejeli in s tem postali Božji otroci. Krst bi moral biti za vsakega kristjana najpomembnejši dogodek v življenju. Tako naj bi v našem življenju postal dan spomina na krst, dan zahvale za prejem samega zakramenta, s katerim smo postali kristjani in vstopili v Gospodovo hišo in dan zahvale staršem, botrom in krstiteljem, da so nas krstili. Zato bi bilo lepo in prav, da bi družine krstne dneve otrok praznovale in jih obeležile s prižgano svečko krščenca in kratko zahvalno molitvijo.
Po maši so bili krščenci in njihove družine deležni posebnega prijaznega župnikovega nagovora v imenu Cerkve, ki se na ta dan še posebej veseli krščencev in jim podeljuje blagoslov po vzoru samega Jezusa, ki ljubi otroke in jih je za časa zemeljskega življenja rad sprejemal in jemal v svoj objem.
Tako je po župnikovih rokah v duhu Božje ljubezni vsak otrok posebej prejel blagoslov ob Jezusovih jaslicah Božjega usmiljenja.
Sledilo je še skupinsko slikanje in starši so odhajali domov pomirjeni v srcih, saj so svojega otroka še enkrat po prejetem blagoslovu izročili v Jezusovo varstvo.
Irma

DSC00613 DSC00614 DSC00615