V tem času praznične radosti, ko se spominjamo rojstva Odrešenika, lahko iz zgleda Marije, Jožefa in pastirjev črpamo dragocene lekcije za naše vsakdanje življenje. 1. Marija nas uči o pokorščini in veri. Sprejela je božjo voljo, postala mati Jezusa in s tem odigrala ključno vlogo v našem odrešenju. Tudi mi se lahko trudimo slediti božji volji in se z zaupanjem odzivati na izzive, ki nam jih prinaša življenje.

2. Jožef, ki je bil zvest in zaščitniški mož Marije, nas uči o ljubezniodgovornosti in zaupanju. Tudi v naših odnosih lahko sledimo njegovemu zgledu, da bi bili podpora in varnost za tiste, ki so nam blizu.

3. Pastirji, ki so bili prvi pričevalci božične skrivnosti, nas spominjajo na preprostost in iskrenost. Njihova preprosta vera in radost ob novici o rojstvu Odrešenika nas spodbujata, da tudi mi ohranjamo iskrenost in veselje v svojem življenju.

Tako kot Marija, Jožef in pastirji, lahko tudi mi sprejemamo darove, ki nam jih prinaša življenje, in jih delimo z drugimi. Naj bo ta božični čas priložnost za rast, ljubezen in sočutje.

V Dravogradu so nastale posebne evharistične jaslice, kjer se prepleta zgodba o betlehemskem hlevu in Evharistija.