Božična dogajanja v župniji Sv.Peter na Kronski gori

Tudi v naši župniji Sv. Peter na Kr.gori se je v času okrog božiča marsikaj dogajalo. Nekaj vtisov in zapisov dogodkov objavljamo.

Že  na zadnjo adventno nedeljo, so skavti v našo župnijo prinesli Luč miru iz Betlehema in nam posredovali s tem tudi božično poslanico. Letošnje geslo je: »Brez tebe me zebe«. To luč smo čuvali do svetega večera, ko smo prižgali svečke katere so otroci v sklopu božičnice ponesli k Jezusu v jaslicah ter ga tam počastili.          Kot najbrž v vseh župnijskih cerkvah, je bilo v zadnjih dneh adventa tudi pri sv. Petru na Kronski gori veliko dela. Naš ključar, Avgust Vertačnik, nas je tudi letos razveselil s prekrasnimi jaslicami. Vsako leto kaj spremeni, doda, zamenja,…  Tako nas je  na sveti večer pozdravila z drevesci, lučkami in svilenimi cvetovi  bogato okrašena cerkev, ki se je do začetka maše kljub svoji velikosti dodobra napolnila.

Petnajst minut pred 21. uro smo začeli s posebno »božičnico«, ki so jo oblikovali: z ubranimi glasovi pevci » Šempetrski pavri«, veroukarji – Nika, Gal, Lana in Karin ter  glasbena skupina mladih  pod vodstvom Kristine Ravnjak.

Mašo, ki jo je z nami in za nas daroval p. Marjan, smo začeli ob ubrani pesmi naših zvestih cerkvenih pevcev. V uvodu  je p. Marjan  blagoslovil jaslice.

Že tretje leto zapored smo pripravili tudi koledovanje. Naši mladi koledniki so s spremljevalcema odšli na pot v četrtek, 29. decembra.  Trikraljevska akcija, ki poteka pod okriljem Misijonskega središča Slovenije nosi letos naslov »Česar se mi veselimo – radi z drugimi delimo«.  Razdeljeni v dve skupini so naši koledniki obiskali več kot 50 domov na Otiškem Vrhu. Razumljivo pa je, da k prav vsem res ne moremo.  Povsod ste nas lepo sprejeli. Upamo, da smo vas razveselili z našim veselim oznanilom o Jezusovem rojstvu, voščilom in blagoslovom vašega doma. Zahvaljujemo se vam za vašo odprtost, za vse sladke  in denarne darove, ki smo jih zbrali kar  592,50 €. Sredstva bodo nakazana na transakcijski račun Misijonskega središča Slovenije, od koder vsako leto podprejo projekte naših misijonarjev. V imenu vseh, ki bodo vaše pomoči deležni, se vam za vsak vaš dar iskreno zahvaljujemo.

Bernarda

koledniki-2017 glasbena-skupina-mladih jaslice-na-sempetru sempetrski-pavri