Božični blagoslov otrok in Janezovo v župniji Dravogradu

 

Na nedeljo svete družine 27.decembra je godoval tudi naš farni zavetnik Janez Evangelist. Zaradi veličine praznika svete družine, se je farni zavetnik spoštljivo umaknil in dal prazniku družine prednost. Farani pa smo našega farnega zavetnika kljub temu, v dogovoru s Sadjarskim društvom Dravograd, spoštljivo počastili. V začetku svete maše je župnik Igor blagoslovil namesto vina mošt, ki so ga prinesli farani k blagoslovu in je naša avtohtona pijača.
Nato je sledila praznična sveta maša, ki so se je v lepem številu udeležile družine z otroki, ki so bile povabljene k blagoslovu otrok, krščenih v župniji v starosti od 2-3 let in ostali farani.
V Božji besedi in v pridigi župnika Igorja so bile družine globoko nagovorjene k resničnim pravim odnosom v družinah (odnos med možem in ženo, odnos staršev do otrok in odnos otrok do staršev), ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju, sprejemanju in usmiljenju drug drugega in samo taki odnosi prinašajo srečo že tu, kjer živimo in so poroštvo za srečno večno življenje pri Bogu.
Po sveti maši je župnik Igor z veliko gorečnostjo in veseljem povabil družine z otroki k Jezusu položenim v jaslice Božjega usmiljenja. Po razlagi jaslic in skupni molitvi, je s klicanjem otrok po imenu župnik slovesno podelil vsakemu otroku posebej Jezusov božični blagoslov. Večji otroci so ob tem zaužil tudi košček blagoslovljenega kruha, manjši pa so prejeli božično voščilnico župnije.
Pred cerkvijo je odhajajoče farane z degustacijo mošta in prigrizkom še pogostilo Sadjarsko društvo Dravograd.
Vsi farani skupaj povezani v eno farno občestvo smo doživeli lepo praznično nedeljo svete družine. Z hvaležnostjo v srcu, z lepimi in toplimi občutki smo odhajali domov.
I.K.

 

DSC00489 DSC00487 DSC00488 DSC00492 DSC00495 DSC00499 DSC00518 DSC00524