BOŽIČNI ČAS V ŽUPNIJI SV. PETER NA KRONSKI GORI

Že ko smo z blagoslovom adventnih venčkov na prvo adventno nedeljo  vstopili v adventni čas, so nam misli začele  uhajati k Božiču – prazniku Jezusovega rojstva.

V nedeljo pred božičem so nam skavti k maši prinesli betlehemsko luč in nam posredovali letošnjo božično poslanico. Z veseljem smo lučko ponesli na domove, kjer smo jo ohranjali vse do novega leta, ko praznujemo svetovni dan miru.

V pričakovanju svete noči smo pred sveto mašo tudi letos prisluhnili kratkemu  božičnemu programu, ki smo ga pripravili skupaj z MPZ Šempetrski pavri.   V nedeljo po Božiču smo praznovali nedeljo svete družine. Med mašo je p. Milan blagoslovil precej otrok, ki so se ta dan s starši, babicami in dedki, udeležili svete maše.

V soboto, 04. januarja  so v dveh skupinah na pot zopet odšli naši koledniki. Trikraljevska akcija, ki  nosi naslov »Naše veselje za srečo drugih«, se je kar prijela. Trije kralji so ponesli  v domove veselo oznanilo o Jezusovem rojstvu, voščili sreče in zdravja, domove blagoslovili ter hkrati prosili za darove, s katerimi potem slovenski misijonarji pomagajo ubogim na različnih koncih sveta. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste svoj dar namenili za še boljše in uspešno delo naših misijonarjev. Letos smo zbrali 705,00   € in jih bomo nakazali na TRR Misijonskega središča Slovenije, od koder nam vsako leto pošljejo gradivo in  nalepke, katere ob obisku kolednikov nalepimo na podboje vrat pri hišah, ki jih obiščemo. Zahvala za uspešno izvedeno koledovanje pa gre seveda tudi vsem mladim kolednikom.

BJ