Božični koncert pevskih zborov Dravograjske občine

V župnijski cerkvi Sv. Janeza Evangelista v Dravogradu je v nedeljo 29.decembra potekal ob 17.00 uri božični koncert zborov občine Dravograd.

Uvodni pozdrav je pevcem in obiskovalcem namenil domači župnik in naddekan Igor Glasenčnik, ki se je zahvalil za izjemno pobudo vseh zborov in ZKD Dravograd, da so tako obeležili letošnji božični čas in počastili prelepi praznik Gospodovega učlovečenja.

Ob jaslicah, ki so jih tudi letos postavili mladi animatorji župnije Dravograd, so se zvrstili naši zbori, ki so predstavili vsak po dve božični pesmi. Domači cerkveni pevski zbor je koncert pričel kar na koru, kjer so vsako nedeljo sodelavci pri ustvarjanju bogoslužja, vsi ostali pa so nastopili v ladji cerkve.

Tako so se zvrstili zbori:

Ženski pevski zbor Lipa Dravograd; Mešani pevski zbor Črneče; Moški pevski zbor Društva upokojencev Dravograd; Ženski pevski zbor Društva invalidov Dravograd; Moški pevski zbor Šempetrski pavri iz Otiškega vrha; Ženska vokalna skupina Šentjanž; Moški pevski zbor Štefan Goršek “Čaki” iz Šentjanža ter Dravograjski sekstet.

Po nastopu vseh zborov pa je pod spretnimi prsti Tadeje Vulc na orglah  zadonela mogočna in ‘večna’ SVETA NOČ. Program je povezovala Danijela Sekolovnik iz Ojstrice.

Po koncertu se je prijetno druženje nadaljevalo v proštijskih prostorih (veroučne učilnice), kjer so se pevci okrepčali s kupico vina, soka in pecivom.

Mnenje mnogih udeležencev je bilo, da bi lahko takšno druženje ob prazniku božiča bilo tradicionalno.