BOŽIČNI PRAZNIKI V ŽUPNIJI SV. PETER NA KRONSKI GORI

Tretjo  adventno nedeljo, so skavti v našo župnijo prinesli Luč miru iz Betlehema in nam posredovali s tem tudi božično poslanico.

Naš ključar, Avgust Vertačnik, nas je tudi letos razveselil s prekrasnimi jaslicami, ki jih je izdeloval ves zadnji adventni teden. Vsako leto kaj spremeni, doda, zamenja,…  Tako nas je  na sveti večer pozdravila z drevesci, lučkami in svilenimi cvetovi  bogato okrašena cerkev.  

Petnajst minut pred 21. uro smo prisluhnili posebnemu božičnemu programu, ki so ga oblikovali veroukarji in pevci – »Šempetrski pavri«. Mašo, ki jo je z nami in za nas daroval p. Vili, smo začeli ob ubrani pesmi naših zvestih cerkvenih pevcev. V začetku maše je p. Vili   jaslice tudi blagoslovil.

Na praznik svete družine, zadnjo nedeljo v iztekajočem letu,  je med mašo potekal blagoslov otrok. Ker je bil to tudi zadnji dan v letu, ko smo se lahko skupaj zahvalili za vse, kar nam je bilo v tem letu  podarjeno.

Že četrto  leto zapored smo pripravili tudi otroško koledovanje. Naši mladi koledniki so s spremljevalcema odšli na pot v torek, 2. januarja 2018.  Trikraljevska akcija, ki poteka pod okriljem Misijonskega središča Slovenije nosi naslov »Česar se mi veselimo, radi z drugimi delimo«.  Razdeljeni v dve skupini so koledniki obiskali več kot 50 domov na Otiškem Vrhu. Razumljivo pa je, da k prav vsem res ne moremo.  Povsod ste nas lepo sprejeli. Upamo, da smo vas razveselili z našim veselim oznanilom o Jezusovem rojstvu, voščilom in blagoslovom vašega doma. Zahvaljujemo se vam za vašo odprtost, za vse sladke  in denarne darove, ki smo jih zbrali kar  577,98 €. Sredstva so bila že nakazana na transakcijski račun Misijonskega središča Slovenije. S pomočjo zbranih darov vsako leto podprejo projekte naših misijonarjev. V imenu vseh, ki bodo vaše pomoči deležni, se vam za vsak vaš dar iskreno zahvaljujemo.

Bernarda