V nedeljo pred božičem so nam skavti k maši prinesli betlehemsko luč in nam prebrali njihovo božično poslanico. Z veseljem smo lučko ponesli na domove, kjer smo jo ohranjali vse do novega leta, ko praznujemo svetovni dan miru. Ob tem večina pomisli na čas brez vojn. Ima pa ta beseda širši pomen – to je čas ali stanje brez  sovražnosti, nasilnih  konfliktov in prepirov.  Pomeni tudi  spokojnost in notranje zadovoljstvo.

V pričakovanju svete noči smo pred sveto mašo letos zopet prisluhnili kratkemu  božičnemu programu, ki so jo pripravili skupaj MPZ Šempetrski pavri ter otroci. V soboto 29. decembra  so v dveh skupinah na pot odšli naši koledniki. Trikraljevska akcija, ki letos nosi naslov »Naše veselje za srečo drugih«, se je prijela. Trije kralji so ponesli  v domove veselo oznanilo o Jezusovem rojstvu, voščili sreče in zdravja, domove blagoslovili ter hkrati prosili za darove s katerimi potem slovenski misijonarji pomagajo ubogim na različnih koncih sveta. Tako smo letos zbrana sredstva v višini 525,74 € že nakazali na TRR Misijonskega središča Slovenije.

V nedeljo po Božiču smo praznovali nedeljo svete družine. Med mašo je p. Milan blagoslovil otroke, ki so se ta dan zbrali v cerkvi.

J.B.