br.Miha SEKOLOVNIK – ZLATI jubilej redovnih zaobljub -12.8.2023
Te dneve je med nami kapucin, naš rojak iz Ojstrice, br.Miha Sekolovnik, ki 12.avgusta obhaja svoj zlati jubilej redovnih zaobljub. Za naše glasilo in spletno stran je zapisal nekaj misli, ko se zahvaljuje za milosti svojega poslanstva. Takole je zapisal:
‘”Pred 50-timi leti sem 12. avgusta izrekel svoje redovne zaobljube. Poskušam ozavestiti prehojeno pot, ki jo vidim kot velikonočno: v začetni želji slediti Jezusu obljubiš, potem se izmikaš, ker bi do cilja po obvoznicah mimo križa, spreminjal bi druge in včasih je bilo težko tudi zaradi pomanjkanja modrosti, da mi je ‘Gospod dal brate’ (takšne, kot so). 
Ne želim preveč presojati prehojene poti, v njej je moja zgodovina odrešenja. Ta zlati jubilej in moje življenjske teorije se stekajo v hvaležnosti. Dobršen del poti je bil zgrajen na “jaz -hočem-želim” doseči v tem svetu, že nekaj časa pa me bolj spremlja zavedanje vračanja k Nebeškemu Očetu. In dokler še potujemo tukaj, bi rad po milostnem delovanju Božje besede in Svetega Duha obrodil še kakšen sad spreobrnjenja in delovanja iz ljubezni“.