Candela popestrila nedeljsko bogoslužje

Na 7 .velikonočno nedeljo, 12 maja so bile gostje pri nedeljski maši v Dravogradu in po maši na Ojstrici  pevke vokalne skupine Candela iz Petrovč.  K nam so prišle z namenom, da nam s svojim petjem polepšajo nedeljsko mašo in da skupaj slavimo Gospoda.

Teh šest prisrčnih deklet, ki že deseto leto pojejo različne žanre v okolici Petrovč na različnih prireditvah in večkrat tudi pri nedeljski maši v  domači  župnijski cerkvi v Petrovški cerkvi Matere  Božje, so tudi  nam  s svojim ubranim  petjem naredile to nedeljsko mašo tako lepo praznično in sveto. Njihovo petje je naravnost globoko seglo v naša srca in ko je Jezus v evangeliju spregovoril o edinosti, smo tudi mi kot farno občestvo začutili  to edinost in ljubezen v srcu.

Pevke so nam še po maši zapele pesmi mešanih žanrov in lepe Marijine pesmi. Dodobra smo okusili lepoto njihovega ubranega petja. Okusili smo, kako nas lepa pesem ponese bliže k Bogu in bliže drug k drugemu, ko v srcu vsi začutimo isto.

Njihove lepe pesmi smo v srcu odnesli domov  in tako nam je bila deževna nedelja olepšana s soncem in svetlobo v naših srcih.

Zapisala Irma Kladnik