CELODNEVNO ČEŠČENJE v župniji Dravograd

Na 3. velikonočno nedeljo,na god sv. Florjana je župnija Dravograd v imenu vseh drugih župnij v naši  nadškofiji  Maribor z celodnevno izpostavitvijo  Najsvetejšega, počastila Jezusa v svetem Rešnjem telesu.

S to nedeljo se je začel teden molitve za duhovne poklice, zato je župnija celotno češčenje posvetila molitvam za duhovne poklice.

Pred jutranjo sveto mašo je gospod naddekan in župnik Igor slovesno izpostavil monštranco z Jezusom na daritveni oltar. Po vstopni počastitvi s kadilom in njegovo molitvijo, se je pričelo čaščenje z molitvami za nove duhovne poklice, svetost in stanovitnost poklicanih.

Kot župnija smo prihajali molit v majhnih skupinah ali kot posamezniki, vendar smo se v istem duhu povezali v občestvo, ko smo najprej Jezusu izročali in prosili za naše duhovnike, da bi ostali stanovitni v veri, svetosti in naši dobri voditelji na Jezusovi poti v večno življenje.

Molili smo za naše družine, da bi zmogle otroke tako vzgajati, da bi v kateri izmed njih zrasel tudi kakšen duhovni poklic. Jezusu smo priporočili tiste mlade, ki morda že čutijo poklicanost, pa nimajo poguma, da bi se darovali v Jezusovo službo.

Vse naše molitve, pesmi in prošnje so se med seboj povezale  v litanijah  Matere božje in litanijah predragocene Kristusove krvi kot venec prošenj in obenem zahvala za tiste, ki nam bodo darovali sveto mašo, delili svete zakramente, molili in se za nas žrtvovali.

Lepo je bilo, ko smo skupaj kot župnijsko občestvo molili pred Najsvetejšim, čutili smo Jezusovo ljubezen in nežnost, ki nas je v globoki veri med seboj povezala.

Sklep čaščenja smo zaključili z darovanjem sv. maše, v kateri smo bili še posebej nagovorjeni z razmišljanjem papeža Frančiška ob letošnjem geslu molitvenega tedna za duhovne poklice.

Po blagoslovu z Najsvetejšm smo odšli z vero  v srcu in novim zaupanjem Vanj, da nas ne bo pustil brez pastirjev.

                                                                                                                                                                                                               zapisala Irma

DSC_0806 DSC_0807 DSC_0808 DSC_0809 DSC_0812 DSC_0813