ČETRTO DEKANIJSKO SREČANJE DRUŽIN NA PREVALJAH

DanesV nedeljskem popoldnevu 18.septembra smo smo se pri Mariji na Prevaljah zbrali na že četrtem dekanijskem srečanju družin iz župnij Dravograd, Črneče, Ravne, Prevalje, Mežica in Črna. V letošnjem svetem letu usmiljenja je bilo tudi geslo srečanja temu primerno: Družina- kjer je usmiljenje doma.

Srečanje smo začeli v župnijski dvorani, kjer smo na začetku prisluhnili nekaj pesmim otroškega pevskega zbora iz Dravograda in uvodnemu pozdravu prevaljskega gospoda župnika.

Otroci so nato odšli na delavnice, kjer so na njim primeren način spoznavali priliko o izgubljenem sinu, izdelovali razne izdelke ter se spoznavali med seboj.

Starši smo med tem odšli na predavanje dr. Stanka Goriola, sicer profesorja na Teološki fakulteti v Ljubljani. Ob odlomku iz Svetega pisma o Mojzesu in ljudstvu, ki si je naredilo zlato tele, smo razmišljali o tem kaj je v naših družinah in odnosih Božjega, kaj pa so samo maliki, ki smo si jih postavili sami. Odlomek o izgubljenem sinu pa je bil za nas priložnost, da se vživimo tako v občutke ponižanega izgubljenega sina, v veselje očeta ob vrnitvi sina ter v nezadovoljstvo brata, ki očetu očita njegova dejanja. Predavatelj je posebej poudaril pomembnost človekovega pogleda v svojo notranjost, saj samo tako spozna tisto kar je zanj pomembno in pravilno. Zakonci smo imeli priložnost razmisliti o skupni prehojeni poti, o lepih stvareh, ki sva jih doživela, pa tudi o težavah, ki so morda prišle na pot vsakdanjega življenja.

Srečanje družin smo skupaj zaključili pri sveti maši s somaševanjem dekanijskih duhovnikov. Mašo je še posebej olepšalo petje dravograjškega otroškega pevskega zbora ter pevsko-instrumentalne skupine Čudež, prav tako iz Dravograda. Po sveti maši pa je seveda sledilo še skupno druženje ob dobrotah, ki so jih pripravili gostitelji. Razšli smo se v upanju, da se prihodnje leto zopet srečamo in to v še večjem številu.

Matic Jeseničnik

2016_09_18-srecanje-druzin-02 2016_09_18-srecanje-druzin-03 2016_09_18-srecanje-druzin-04 2016_09_18-srecanje-druzin-05 2016_09_18-srecanje-druzin-06 2016_09_18-srecanje-druzin-07 2016_09_18-srecanje-druzin-08 2016_09_18-srecanje-druzin-10