ČRNEČE-velikonočna nedelja

Velikonočna nedelja je vedno kot”dan, ki ga je naredil Gospod“. Trikrat zapeta aleluja župnika Frančka Kranerja je vernikom v župnijski cerkvi ogrela srce in dušo, saj jim je naznanila čas veselja in Vstajenja. Nato pa, kot veleva tradicija. Te ni dobro prezreti ali zavreči. V hladnem jutru vstajenjska procesija okoli vasi, med katero se je iz ust pevk in pevcev župnijskega zbora pod vodstvom Maruše Laure oglasila morda ne najbolj znana, a nikoli dovolj izpeta MINIL JE DAN TRPLJENJA.

Zdi se ,da bi v procesiji ob tej pesmi mnogi radi pritegnili zboru. Kajti veliki petek in z njim čas trpljenja, solz, obupa in temne negotovosti je dokončno mimo. Smrt je premagana, saj je Kristus vstal in živi. To je velika noč, aleluja!

Med sveto mašo smo sledili slovesnemu bogoslužju in še naprej uživali v petju; med pridigo pa slišali, kaj so nam ob našem največjem prazniku napisali slovenski škofje.

Slovesnost se je zaključila z darovanjem okrog oltarja. Župnik Franček je ob tem vsakemu verniku podal roko in voščil blagoslovljene in vesele velikonočne praznike..

Taka občestvena doživetja velikonočnega praznik ostanejo zanesljivo v lepem spominu in so prijazna popotnica v življenje za vsakega med nami.

Franci Kotnik