ČRNEČE-župnijsko žegnanje – 24.7.2022

V Črnečah smo predzadnjo nedeljo v letošnjem nadvse vročem juliju počastili god sv.Jakoba Starejšega, sozavetnika naše župnije. Praznovanje smo pričeli s procesijo po vasi, med katero so se izmenjavale molitve in prošnje pri treh oltarčkih, petje župnijskega zbora pod vodstvom Maruše Laure in melodije pihalnega orkestra iz Šentilja,nadaljevali pa v cerkvi s slovesno mašo.Obrede je vodil črneški župnik Franček Kraner. Globok priklon si zaslužijo nekateri glasbeniki omenjenega orkestra, ki so peš premagali naporno in večurno pot iz Šentilja do Črneč in na takšen način počastili sv.Jakoba. Za svoj camino so bili v cerkvi deležni močnega aplavza.
Ta dan smo praznovali tudi Krištofovo nedeljo,zato je g.župnik ob zaključku slovesnosti blagoslovil voznike in njihova vozila.
Žegnanja si tudi letos ni bilo mogoče zamisliti brez srčnih ljudi, ki so mnogo dodali k slovesnosti z vestno pripravo bogoslužnega prostora in oltarčkov na vasi,po maši pa poskrbeli za kulinarične užitke navzočih med druženjem v župnišču ali na njegovem dvorišču.

Franci Kotnik