CVETNI PETEK pri Sv.KRIŽU – 31.1.2023

Na cvetni petek se je lepemu številu vernikov v naši romarski cerkvi pridružil mariborski nadškof msgr.Alojzij Cvikl, ki je daroval slovesno sv.mašo. V začetku svoje pridige je spomnil na evangelij, v katerem so Judje želeli kamenjati Jezusa, ki nas je s svojo daritvijo na križu odrešil. Zato je ta petek pogled na križ znamenje naše hvaležnosti Njemu. To razpelo ni le simbol trpljenja in smrti, ampak znamenje zmage življenja nad smrtjo in ljubezni nad sovraštvom. Naša vera je krhka, toda nadvse tolažilna je zavest, da je vsak med nami ljubljen v Božjih očeh. “Naj nas ta praznični petek nagovori, da iščemo in najdemo znova pot do Boga,”je dodal nadškof.
Mašni daritvi je sledila spravna molitev, ki jo je z litanijami, prošnjami in blagoslovom z Najsvetejšim vodil župnik moderator Igor Glasenčnik, meditacije pa je brala Mija Dolinšek. Navzoči so s križci v rokah izpovedali svoj molitveni namen. Slovesnost so olepšale melodije orgel izpod rok organista iz Šentilja pri Mislinji g.Jožeta Rošerja.
Ker je bil ta dan spovedni dan, so navzoči imeli lepo priložnost, da so s spovedjo dobili odvezo od svojih grehov in slabosti.

Franci Kotnik