Dan družin PZD -22.4.2017

”V družini prebiva ljubezen” je bilo geslo našega prvega srečanja družin Pastoralne zveze Dravograd, ki smo ga kar poimenovali Dan družin. V veselem pričakovanju smo potrpežljivo nagovarjali družine naših veroučencev in dočakali njihov odziv. Zelo smo bili veseli, ko se je zbralo 45 staršev in 33 otrok. Tudi naša gosta sta bila njihove navzočnosti zelo vesela. V duhovnem nagovoru je v uvodu župnik spomnil, kaj in kje se ‘zgodi’ sreča v družini. To so temelji, ki ga daje Bog in jih je težko odkriti v konktretnem življenju in odnosi le počasi rasejo, med tem časom pa otrok odrašča…

Kako pristopati k vzgoji, pa sta razkrila s konkretnimi primeri iz svojih izkušenj zakonca Kokalj iz Sevške doline in Aleš Čerin iz Ljubljane. Pristen nagovor iz bogatih izkušenj vseh treh pričevalcev je pomagal staršem odkrivati svoje neizmerno pomembno poslanstvo v odnosu – družini.

Vse prehitro je minil čas, ki so ga animatorji preživljali z otroci v ustvarjalnih delavnicah in igri, starši pa v bogatih pričevanjih zakoncev Kokalj in Aleša Čerina.

Hvala našim vrlim članicam Odbora za dobrodelnost (Zdenka, Lucija,Tatjana, Jožica, Sonja in Zofija), ki so poskrbele za hrano (malico+kosilo). Hvala vsem animatorjem, posebej pa pripravljalnemu odboru; Marku, Zofiji in Maticu za koordinacijo in ves support na današnjem srečanju. Vsem velik Bog povrni. Največji HVALA  pa seveda staršem, ki so s svojo družino (otrokom) prišli na srečanje in ta lepi Dan družin najlepše oblikovali s svojo navzočnostjo. Sklenili smo, da bomo take dneve gotovo še večkrat pripravili in doživljali.

DSC_0601 DSC_0614 DSC_0609 DSC_0618 DSC_0620 DSC_0621 DSC_0631 DSC_0637