Dekanijsko romanje na Grubarjev vrh

Še en dogodek za poglobitev vere se je zgodil v soboto 22. junija, ko smo verniki iz župnij naše dekanije poromali na Grubarjev vrh.

Iz  Šentjanža  smo se  na pot podali z naddekanom  Igorjem verniki iz  župnij Dravograda in Šentjanža. Iz  Raven so na romanje odšli   z dekanom Slavkom verniki iz  Kotelj in Raven. Na vrhu se nam je pridružil še župnik Franček.

V vročem  sobotnem dopoldnevu smo, po prijetni poti skozi gozd in travnikem, vpijali lepote narave. Občudovali  smo lepe razglede na naše okoliške kraje in cerkve. Kot na dlani se nam je kazala cerkev Svetega Križa, za njo farna dravograjska cerkev Janeza Evangelista. V daljavi smo videli tudi cerkev Svetega Duha. Lep je bil pogled na Dravograd.

Po lepi naravi, nagovorjeni s strani Boga  in v prijetnem medsebojnem pogovoru, smo kmalu prišli na Grubarjev vrh, h kapeli, ki so jo postavili domačini. V kapeli so lepi  leseni kipi Marije, sv.Huberta in Sv.Izidorja, ki nagovarjajo k molitvi. O sami kapeli in njeni graditvi nam je spregovoril gospod Podojsteršek, ki je bil pobudnik za njeno zgraditev in jo s ponosom varuje in čuva.

Na vrhu so nas prijazno sprejele s pijačo in pecivom članice župnijskega sveta župnije Šentjanž. Hvala jim  za njihove dobrote. Po telesnem okrepčilu, smo s skupno molitvijo in duhovnim nagovorom naddekana Igorja, molili in prosili za našo domovino in prihodnost naših mladih.

V zavesti, da samo z molitvijo in postom bo zopet zraslo upanje v boljšo in pravičnejšo prihodnost za vse v naši domovini, smo se vračali domov.

Irma Kladnik