Dekanijsko srečanje cerkvenih zborov dekanije Dravograd – Mežiška dolina – 9.6.2019 –

Na letošnji binkoštni dan popoldan so se v Dravogradu  cerkveni zbori župnij naše dekanije zbrali na svojem letnem srečanju. 9 zborov se je prijavilo na srečanje in v uvodnih besedah nas je župnik Igor v nagovoru spodbudil, da bi nas Sveti Duh povezoval, dajal moči takrat ko obupujemo nad seboj in smo resignirani. Če smo resignirani in razočarani, brez moči in volje, še kako potrebujemo božjega duha, novega zagona, da ne ostanemo brez žerjavice. Binkošti nam želijo povedati, da v globini našega srca ni izgoreli pepel, ampak žerjavica, ki nam zmore na novo razplamteti dušo in telo, našo voljo in skrb za lepo cerkveno pesem in glasbo.

Z nastopom so najprej pričeli domači pevci in za njimi preostali po vrstnem redu prijave. Rdeča nit letošnjega petja je bilo prepevanje starozaveznih psalmov, ki so jih uglasbili različni slovenski avtorji ter pesmi v čast Sv.Duhu. Žlahtnost glasov in ubrano petje je bilo čutiti pri nastopih vseh zborov in dekan Franc Brglez je tudi letošnjim slavljencem podelil nadškofove zahvale. Največ slavljencev so imeli pevci iz Črne, pa s Prevalj, Črneč in Šempetra. Spontani aplavzi po vsakem nastopu so dajali snovega zagona vsem cerkvenim pevcem,organistom in zborovodjem. Dekan Brglez je posebej pohvalil pevce iz Ojstrice, ki so pod vodstvom mlade zborovodkinje Tine Frank po nekajletnem premoru spet sodelovali. Pohvalil je tudi pomlajeni in mladostni zbor iz Šentanela ter seveda vse ostale zbore, ki se iz nedelje v nedeljo trudijo za lepšanje naših svetih obredov. Posebej veličasten je bil nastop vseh zborov s skupno pesmijo v čast Sv.Duhu.

Gostitelji – domači pevci pa smo po srečanju pripravile okusno hrano, pecivo ter primerno pijačo, saj je bil dan vroč in je okrepčilo ter klepet med pevci še kako dobro del.

Zofija Mager

Comments are closed.