Dekanijsko srečanje molitvenih skupin – Ravne

V pripravi na diakonsko posvečenje domačega bogoslovca Robija Sekavčnika, je bilo v sklopu tri dnevnice, v soboto 3. oktobra v župniji Ravne na Koroškem srečanje molivcev za nove duhovne poklice iz vseh župnij dekanije. Tudi iz naše župnije smo se ga udeležili. Srečanje je vodil kaplan Jure, gost pa je bil gospod dr. Stanislav Slatinek vodja centra za duhovne poklice, med nami pa so bili navzoči tudi trije bogoslovci, ki so s svojimi pričevanji izpovedali kako jih je Bog poklical.
Gospod Slatinek je v uvodnem nagovoru najprej vse molilce z lepo zgodbo o drevesu in jabolki vzpodbudil k vztrajnosti molitve in poudaril kako potrebna je molitev za duhovnike. Potem je s prispodobo rudnika zlata s srci mladih, v katerih je skrit dragocen zaklad, razložil kdo je prvi, drugi in tretji poklican, da ta zaklad odkrije. Prvi so poklicani moški, zato je njihova molitev in njihova beseda v družini odločujoča za duhovni poklic. Ženske so tiste, ki imajo različne vloge, izredno dragocena pa je njena vloga molilke za duhovne poklice, saj so žene po vzgledu sv. Marte poklicane, da oltarji ne bodo mrtvi. Kot tretji zelo pomembni za rast novih duhovnih poklicev so zakonci, saj Bog še posebej kliče starše, da molijo za svoje otroke. Tako se duhovni poklic najprej spočne v srcih staršev, potem se šele rodi v srcu otroka. Da pa ta klic ne umre, smo zato poklicani molilci, ki smo opora z molitvijo za družine, mlade in močna vzpodbuda, da v družinah vzklijejo vsaj drobne molitve.
V skupni molitveni uri pred Najsvetejšim in v darovani sveti maši smo prosili božje milosti za vse duhovnike in še posebej za bogoslovca Robija Sekavčnika, da bi poleg diakonata, prihodnje leto izrekel svoj dokončni da Bogu kot novo posvečen duhovnik.
I.K.

IMG_0005 IMG_0004