Dobrodelni koncert v Črnečah
V Črnečah je to nedeljo 31.januarja potekal dobrodelni koncert za pomoč Etiopij oziroma njenim lačnim prebivalcem. Za deželo kjer vlada velika revščina, lakota, razne bolezni in hude suše. Franci Kotnik je kot odmev na konecrt tole zapisal:

Lačen sem bil in ste mi dali jesti, žejen sem bil in ste mi dali piti.……….” Na te besede iz svetega pisma se je marsikdo spomnil, ko je zadnjo nedeljo v januarju prisostvoval dobrodelnemu koncertu za lačne, žejne in bolne v Etiopiji.
              Pred leti je domačinka, zdravnica Lona Heber prostovoljno  preživela nekaj časa v tej afriški državi in z drugimi mladimi zdravniki iz Slovenije pomagala domačinom lajšati različne zdravstvene težave. Po vrnitvi je nadaljevala z zbiranjem pomoči za Etiopijo. Tokrat si je zamislila dobrodelni koncert. Njeno pobudo so širokosrčno podprli njeni sorodniki in prijatelji, črneška krajevna skupnost in kulturno društvo,ravenska gimnazija,pa tudi misijonar Jože Andolšek. Obiskovalci in darovalci prostovoljnih prispevkov, ki so do zadnjega kotička napolnili večnamensko dvorano v Črnečah, so lahko uživali ob kakovostnih glasbeni nastopih Eve Boto, Milana Kamnika, Dravograjskega seksteta, kitaristke Žive Poberžnik, flavtistke Brine Kerić, ansambla Okej in plesnih točkah Lare Krneža ter Urške Praper. Program, ki ga je suvereno vodila Dominika Knez, sta posebej razgibala pogovora z dr. Lono Heber in misijonarjem Jožetom Andolškom, ki je nadvse iskreno,zavzeto in doživeto opisal marsikakšno izkušnjo iz Etiopije, ki se mu je za vedno vtisnila v srce. Prisotni so pazljivo prisluhnili tudi redovnici iz Etiopije, sestri Abebe, katere misli in sporočila je poslovenila prof.Terezija Jamnik. To je bil večer, ki je v obiskovalcih budil sočutje do človeka v stiski, ne glede na barvo kože, starost, spol, jezik ali veroizpoved. Večer,ki si jih lahko še želimo.                      Franci Kotnik

IMG_4195a IMG_4182a IMG_4187a IMG_4189a