Donald Turbitt, misijonar iz ZDA, v Dravogradu

»Vse, kar učiva, izhaja iz najinih življenjskih izkušenj in molitve,« pravita zakonca Turbitt, Pat in Donald. In to bogastvo izkušenj je smela doživeti tudi PZ Dravograd. V čast si lahko štejemo, ker nas je na svoji misijonarski poti obiskal gospod Turbitt. Je poročen mož, laik, misijonar, ki je svoje življenje posvetil Gospodu. On in njegova žena Pat v svojih misijonskih potovanjih razkrivata, kako je Bog spremenil njuno življenje.

Njuno poslanstvo se je začelo s čudežem, ko je Bog v trenutku popolnoma ozdravil Pat neozdravljive bolezni. Drugačno ozdravitev, predvsem duhovno, pa je doživel Donald. Več o njunem življenju si lahko preberete spodaj.

Življenje se jima je postavilo popolnoma na glavo. Od takrat redno doživljata čudežno Božje delovanje na svoji poti. Oba imata potrjene darove oz. karizme Svetega Duha, o katerih lahko beremo v Pavlovih pismih Korinčanom in na katere smo v “sodobni” Cerkvi že kar malo pozabili. Na te darove Svetega Duha opozarjajo tudi vsi zadnji trije papeži, predvsem sv. Janez Pavel II in Frančišek. Del teh milosti so lahko navzoči tudi sami doživeli.

Srečanje se je začelo s slavljenjem: petjem sodobnih slavilnih pesmi in izočitvi v Jezusovo varstvo. G. Donald je zbrane najprej nagovoril. Tudi, če vse ni bilo razumljeno, se začutila njegova iskrenost in gorečnost. Zbrane je povabil, naj odločno zajemajo iz reke Božje ljubezni. Kljub mnogim preizkušnjam in preganjanjem naj bodo pogumni pričevalci za Jezusa.

Pri sveti maši so sodelovali mladi. Po bogoslužju pa je sledila molitev gosta nad tistimi, ki so to želeli. G. Donald ima potrjen dar ozdravljanja. Po polaganju njegovih rok in molitvi ozdravlja Jezus na duši in/ali telesu, če je takšna Božja volja. Mnogo ljudi je pristopilo. Čutiti je bilo ponižnost in hvaležnost. Sveti trenutek! Glede na pričevanja ljudi, so se zgodili mnogi dotiki Svetega Duha in mnoga ozdravljenja. Videti je bilo nasmehe nepopisne sreče, solze ganjenosti in poglede vere. Ljudje so govorili o miru, sproščenosti, veselju, o čudežih, o Božjem objemu. Vsega besede ne morejo zaobjeti. Pristopali so tudi mladi in otroci, ki so bili navzoči. Vse opisano Sveto pismo in Cerkev imenujeta izlitje Svetega Duha.

Na tem mestu vabimo, da vse čudeže, ki so se ali se še bodo zgodili, sporočite svojemu duhovniku. Ne jih držati zase. Naj se sliši o konkretnem Božjem delovanju! Zaželjeno je tudi, da se tisti, ki so doživeli izlitje Sveteg Duha, začnejo udeleževati slavilnih molitvenih skupin. Delujejo v sosednjih župnijah. Vprašajte.

Na koncu gre še zahvala dobremu Bogu, da je omogočil to srečanje in izlival Svetega Duha na ljudi, ki so se odprli. Zahvala tudi g. Donaldu Turbittu, da kljub njegovim letom vztraja in tako goreče oznanja Resnico.

 

Še o življenju zakoncev Turbitt:

Pat in Donald Turbitt sta običajen ameriški zakonski par, on poklicni gasilec, ona medicinska sestra. Rodili so se jima 3 otroci, spopadala sta se s številnimi težavami. Don se je med drugim spoprijemal z umiranjem svojega očeta, njegova žena Pat pa je bolehala za neozdravljivo multiplo sklerozo, poleg tega pa sta se znašla v finančnem prepadu. Čutila sta, da morata v svojem življenju nekaj spremeniti in takrat sta se odločila, da se bolj povežeta z Bogom.

Nekega dne je Pat odprla neko knjigo in je iz nje na tla padel škapulir (podobica). Sklonila se je, da bi ga pobrala, takrat pa se je zgodil čudež. Po telesu je občutila nekakšno elektriko, ko pa je obiskala zdravnika, je izvedela, da je ozdravela. Bog jo je v trenutku čudežno ozdravil neozdravljive bolezni. Morda bo o tem danes tudi gost spregovoril.

Oba sta začela živeti duhovno polnejše življenje. In kar je najbolj noro, od takrat vsak dan obiskujeta sveto mašo – že 40 let. Njuno življenje se je popolnoma spremenilo. Do danes so jima otroci podarili 13 vnukov in 1 pravnuka.