Dravograd – praznovali smo nedeljo Sv.pisma

V naši farni cerkvi v Dravogradu smo nedeljo  in praznik Svetega pisma  praznovali na prav poseben način. Na pobudo župnika g. Igorja so pri maši sodelovali letošnji prvoobhajanci. Zbrali so se v preddverju cerkve vsak s svojim Svetim pismom v rokah, odprtim na naključni strani. V  oporo smo jim ob strani stali tudi starši. 

Prvoobhajanci so svoje poslanstvo za ta dan vzeli zelo resno. Sveta maša se je začela s pesmijo »Naš zaklad je Sveto pismo…«, ko so otroci skupaj z duhovnikom in ministranti v kratki procesiji stopili do oltarja. S Svetim pismom v roki so obkrožili oltar in tako skupaj naredili zelo lep uvod v sveto mašo.
Ob evangeliju so otroci osvetlili svoje Sveto pismo s prižgano svečko na njem. Tako smo lahko vsi navzoči začutili pomen svetega pisma, ki nam je lahko v težkih trenutkih kot luč na koncu tunela.

Med pridigo je župnik še posebej poudaril, da moramo radi prebirati sveto pismo, še posebej doma v družini in tudi na takšen način povabiti Jezusa v svoje življenje.

Pred oltarjem so bile razstavljene tudi faksimile Dalmatinove Biblije, ki so nova pridobitev v naši knjižnici. Hkrati nam je g. župnik predlagal zanimiva druga katoliška branja, ki si jih izposodimo v župnijski knjižnici.

Na koncu maše smo prejeli še citate božje besede, ki  so nas vsakega posebej nagovorili. 

Otroci so bili po končani maši zelo ponosni in veseli, ker so lahko prispevali svoj delež pri ustvarjanju tako lepe daritve. Vsi verniki  pa smo bili po končani maši  bogatejši  in močnejši za vse Božje besede, ki so nam bile položene v naša srca.

Nedelja Svetega pisma je praznik Svetega pisma. Je en dan v letu, ko se posebej ustavimo in zahvalimo Bogu za dar zapisane Božje besede. Spomnimo se bogate svetopisemske dediščine, ki jo imamo Slovenci in ki nam je danes lahko v veliko spodbudo in navdih. Obenem je to priložnost za iskanje načinov, kako bolje »ravnati z Božjo besedo« (2 Tim 2,15).

zapisali mami prvobhajancev: M.K, in T.V

DSC00840 DSC00843 DSC00844 DSC00848 DSC00850 DSC00868 DSC00870