Druga vzpodbuda animatorjev občestvu

Dragi otroci! (25. december 2020)

Prinašam vam malega Jezusa, ki vam prinaša mir. Njega, ki je preteklost, sedanjost in prihodnost vašega življenja. Otročiči, ne dopustite, da ugasne vaša vera in upanje v boljšo prihodnost, ker ste izbrani, da boste v vsaki priložnosti pričevalci upanja. Zato sem tukaj z Jezusom, da vas blagoslovi s svojim mirom.

Hvala vam, ker se odzvali mojemu klicu!  

Ljubljena sem, ker je Bog ljubezen. Mirna sem, ker je Bog ljubezen. Polna upanja sem, ker je Bog ljubezen.

Kaj pa je Jezus, mali čudež, v Marijinem objemu. Kaj meni pomeni Jezusovo rojstvo? Njegovo rojstvo, v mojem srcu.

Pomeni mi svobodo, mir in moč. Moč, da zmorem hoditi po svetu, da sem lahko vesela in popevajoča tudi v najtemnejših globinah. Kajti nič ne bo pretemno, kjer je Gospod. Vedno bo sevala Njegova Ljubezen. Ljubezen do mene, tebe. Vseh nas.

Kaj je bilo preden se je rodil Gospod v mojem srcu? Vsega se bežno spominjam, ker je bilo vse tako prazno. Zbudila sem se, vstala, šla v šolo, prišla domov, šla na košarko, šla na klavir, nato pa sem se učila in zaspala. Vsak dan. Zdel se je brez pomenski. Ampak četudi se nisem zavedala je bil Jezus pri meni. Ko mi je dal moč, veselje, mir in svobodo.

Jezus je moja preteklost, sedanjost in prihodnost. Nekje sem mu bolj odprla vrata do mojega srca, spet drugič so bila samo priprta. Ko pa se je resnično rodil v meni, so se vrata bistveno bolj odprla. Na mojem nebu so začeli plesati zvezdni utrinki. Najprej so bili čisto majhni, a čez čas so se vedno bolj večali. Zdaj pa sem tu, v sedanjosti. Sem drugačna oseba, ki ne čaka Jezusovih zvezdnih utrinkov, ki jih ni potrebno zagledati, ampak preprosto ve, da so. Da so tu in da se bodo prikazali. Nisem več neučakana zaradi mojih zvezdnih utrinkov, zdaj sem svoj trud namenila ‘osvetljenju’ mojega in vašega neba. Vedno več molim. Vedno več želje imam po molitvi. Torej po tem, da prižgem čim več zvezdic na nebu, ki me bodo vodile do Gospoda.

Poskušam prižgati zvezdice tudi vam. Če pa še vsi vi niste pripravljeni na prižiganje le-teh, bi vam rada vsaj pokazala par zvezdnih utrinkov, ki ste jih spregledali. Velikokrat nam Gospod kaže utrinke in zvezdice, ki vodijo do Njega, mi pa smo preleni, preveč žalostni, potrti in užaljeni, da bi se ozrli proti nebu.

A le vera, ljubezen in upanje je tisto, kar nas lahko reši. To troje in najbolj pomembno od teh treh je Ljubezen. Gospodova Ljubezen, materinska ljubezen, vaša ljubezen. Ljubezen na zemlji in v Nebesih.

Zato vam pravim, pripravite svoja srca vse do Jezusovega rojstva. To pripravo, upanje, mir in svobodo, kasneje skrbno hranite v svoje naročje, kot je to storila Marija.

Vsak, ki bo prišel mimo vas in bo poln zanimanja za vse to, kar držite v vašem naročju, pa mu ponosno pokažite in recite:

Glej, to je moja Ljubezen, vera in upanje.

Tvoje srce opogumi naj se, upaj v Boga.

animatorka Urška S.