Družina in “družina”….razmišljanje

…. za nas sporna novela o Zakonu in družinskih razmerjih je sprejeta. Škoda…………preberite tole razmišljanje….sicer je iz leta 2009, a nič manj aktualno za naš današnji čas…je pa trezno in pametno razmišljanje mladostnice, ki že sedaj ve, kaj in kako naj funkcionira družina.

….V Slovenijo pripotuje mali črnopolti otrok, ki ga tu pričakuje ljubeča, nežna družina. Mali je v vojni izgubil vse, nima nobenih sorodnikov, sosedje ga ne morejo preživeti, ker preprosto nimajo sredstev za to bolehno, ubogo bitjece. Našla se je prijazna gospa, ki je trdila, da mu bo našla najboljšo družino na svetu. Tako je otrok prišel k nam. In dobil družino, ki mu bo nudila vse. Ampak, nekaj temu malemu ne gre v račun. On sam je imel očeta, mamo in še dva brata. Sicer je ostal brez njih, a to so bili njegova družina. Tu pa ga pričakata dve ženski, ki trdita, da sta njegova družina. »Kako imam lahko dve mami pa nobenega očeta? A zna mama popraviti hišo? Ne, mama zna kuhati in skrbeti zame, oče pa je tisti, ki me brani, ki je glava družine.« Si predstavljate stisko in strah tega otroka?

Družina je, če vprašate mene, osnovna skupnost, ki je na svetu zato, da se posameznik nekje počuti domače in je res lahko to, kar je. Tu raste, živi, se razvija, dobiva prve izkušnje za življenje. Ker pa nobena družina ni popolna, je to tudi območje prvih ran, za katere dobimo tekom življenja možnost, da jih zacelimo. Družina je tista, ki prva vzgaja otroke, ki jih pripravi na življenje v družbi. Obstajajo pari, ki jim ni dano vzgajati otroke, zato pa je njihova naloga, da na drugačen način izpolnjujejo svojo nalogo. Na faksu sicer slišimo, da je za zdrav razvoj otroka bistveno, da ima nekoga, ki je v vlogi očeta in nekoga, ki je v vlogi matere. Slišalo se je (in je verjetno tudi bilo) kot podpora istospolnim partnerjem. Oprostite, ampak sama tudi slučajno ne bi hotela imeti dveh mam! Ena je čisto dovolj! Res ne vem, kako naj bi ženska, ki ima v sebi prirojen materinski čut, igrala vlogo očeta. Ženska narava lahko moško le igra, ne pa živi. Kolikokrat se pritožujemo, da ne razumemo teh naših fantov! In potem naj bi v družini opravljale njihovo nalogo. A ni tole malo kontradiktorno?

Sama spoštujem istospolno usmerjene osebe, vendar pa se ne strinjam z njihovo zahtevo po uveljavitvi pravic, ki so dane družini. Če želimo ohraniti zdravo družbo, ji v tem čudnem času ne smemo ponujati takih možnosti, ki bi neodločnim posameznikom, ki sledijo modnim trendom, nudile tako zgrešeno pot. Zakaj bi nam mati narava v osnovi dala družino v obliki oče + mama + otroci, če to ne bi bil njen namen? Družina je tu zato, da posreduje življenje, da ga oblikuje in pošlje v svet v čim boljšem stanju. Svet potrebuje mlade ljudi, ki bodo dajali življenje in ga spoštovali.

Nika Joger (najdeno na strani Mladi.net iz leta 2009)FamilyStudies