Duhovne vaje bodočih izrednih delivcev obhajila

V soboto 13.maja smo se bodoči izredni delivci obhajila zbrali na duhovnih vajah pri Sv. Primožu na Pohorju. Duhovne vaje je vodila s.Meta Potočnik na temo Evharistija, občestvo in ubogi. Po kratki predstavitvi smo v sončnem vremenu in lepem okolju premišljevali evangeljski odlomek o Jezusovi pomnožitvi kruha.V življenju moramo imeti vero, zaupanje, upanje: vse položiti v božje roke. Karkoli podarimo, vse obrodi bogate sadove, zariše smeh na obrazu. Vse kar delamo, moramo delati s srcem in za vse si je treba vzeti čas.

V drugem delu je tekla beseda o pogojih za opravljanje te službe ter kaj vse lahko dela izredni delivec obhajila, kako priti v župniji do tistih, ki bi potrebovali obhajilo na domu.

Služba izrednega delivca obhajila je zelo odgovorno. Kakor je Kristus blagoslovil kruh in ga dal učencem, da so ga podelili množicam, tako duhovnik posvečuje sad zemlje in človeških rok in ga daje izrednim delivcem, da ga razdeljujejo množicam in posameznikom.

Izredni delivec obhajila opravlja svojo službo na temelju zakramenta krsta in birme, ter posebnega pooblastila, ki jim ga podeli krajevni škof. Slovesna podelitev tega poslanstva bo v mariborski stolnici v sredo 14.junija 2017 ob 18.30. Naše srečanje smo končali v cerkvi s čaščenjem Najsvetejšega.

zapisala Julka Merc

 

SALVE_NBB_L-C_2007_navadna 17_slika