DUHOVNE VAJE za dravograjske birmance (19. – 21.2.2016) – vtisi

Nekaj misli, ki so jih zapisali udeleženci birmanskih duhovnih vaj na Homcu – vzpodbude tistim, ki bodo še kdaj prišli…

DRAGI TI, KI SI PRIŠEL NA HOMEC
Hej ti! Verjetno se sprašuješ, kaj delaš na Homcu in zakaj bereš pismo… Vem, da ko si izvedel, da greš na Homec, se nisi neki ful veselil. Hmm, te razumem. Jaz, ko sem prvič prišla na Homc, sem bila… Ne bom rekla, da nisem bila verna, pač… Vedela sem, da nekaj je nekje. Z mislijo, da bomo vsaj 5 ur na dan molili, mi je bilo kr neki priti na Homec, ko pa sem se spoznala z animatorji in sem ugotovila, da je tu prav zabavno, na koncu nisem hotela domov.
Drugo leto, ko sem se pripravljala na birmo, sem srečna prišla na Homc. Naučila sem se ogromno novega, veliko sem premišljevala in kmalu sem postala nora kristjanka… Moliti sem začela, verjela sem… In še verjamem.  Ljubim Boga, Jezusa in Marijo, in tega me ni sram. Pa še, ugotovila in razvila sem svoj dar solz, ki sem ga prejela pri sv. krstu.

PATATO! 😉
Dragi ti, ki si na Homcu!
Ok. Ko si slišal za duhovni vikend… Prva misel, ki ti je prešinila v glavo, je zagotovo bila: »Waa zdaj bomo pa skos molili.«
Ta duhovni vikend zagotovo ne bo tako. Seveda boste molili, ampak se boste tudi zabavali, peli, igrali igre… Boš videl. Najbolj fajn je bilo, kr gremo spat ob 00:00, ampak vstanemo ob 7h zjutraj! Ampak, ko imaš veselje do nečesa, v tem primeru do molitve in do novega dneva, ki bi ga rad preživel s prijatelji, se pač potrudiš in se zbudiš! Upoštevaj navodila!
EMANUEL! – Bog je z nami.

Dragi ti, ki prideš na Homec!
Zjutraj se zbudimo že ob 7.00 in poslušamo glasno glasbo. Za spanje ne priporočam spalne vreče, ker smo imeli mi, no vsaj jaz, težave s spanjem, saj smo se vsakih par ur na novo zbudili. Ok, potem, ko se pač zbudiš, imaš telovadbo in se ti itak nič ne da. Potem se poglobimo v teme, ki se nadaljujejo iz dneva v dan. Čas mine hitro in že je nedelja in gremo domov. Kosila so v redu in se kar dobro naješ in nabereš energije za preostanek dneva. Najbolj se mi je v spomin vtisnil sobotni večer, ko smo molili za Svetega Duha. Animatorka je molila v jezikih.

Hojla!
Letos sem že drugič na Homcu in bilo je še precej boljše kot lani. Preden sem prvič prišla sem, sem si mislila, da je to pač nekaj novega, da ne bo zanimivo in da bomo molili praktično ves čas. Pozneje sem spoznala, da je resnica daleč od tega. Sicer smo res veliko molili, je bila pa molitev zanimiva in je hitro minila. Spet sem se začela družiti s svojimi prijatelji, s katerimi sem prej skoraj izgubila stike.
Letos sem zaradi tega, ker je bilo tako super, imela še višja pričakovanja in animatorji so jih še presegli.
Na Homcu je bilo res super obe leti in sem kar nekoliko žalostna, ker gremo domov, čeprav se bom končno lahko naspala. Zvonovi, ki zvonijo vsako uro ponoči res niso najbolj prijetni, so pa majhen del proti vsej zabavi.
Če bom imela možnost, se bom definitivno vrnila sem.
Uživajte na Homcu!

Dragi ti, ki si na Homcu,
najprej ti moram povedati, da ni tako zelo veliko molitve, le pred jedjo in zvečer, ter zjutraj. Na Homcu se boš naučil/a veliko novega o Jezusu, Bogu, Mariji, apostolih, Stari in Novi zavezi, pač veliko. Dan na Homcu poteka tako: Zjutraj ob 7:00 vstaneš in imaš 20 minut, da se spraviš in nato je jutranja telovadba, molitev in zajtrk. Zatem malo poslušaš animatorje in greš v skupine, kjer se pogovarjaš o tem, kar so ti animatorji povedali. Kosilo je približno ob 12:00, zatem pa enako kot prej. Zvečer po večerji se igraš razne igre, spat greš okoli polnoči. Pozabila sem povedat, da tudi poješ veliko. In si tudi zunaj, kjer se igraš banse. Pač zelo je zabavno. OPOZORILO: Zvonci na cerkvi so zelo glasni!!! Zvonijo približno vsako uro.
Lep pozdrav

Dragi ti, ki prideš na Homc!
Na Homcu je zelo lepo. Jaz sem tukaj drugič in vsakič spoznaš kaj novega. Na Homcu ni dolgočasno in se zabavaš. Animatorji so super. Želim si, da tudi ti spoznaš to in zato čim prej pridi. Tukaj se boš zabaval. Ob sedmih zjutraj te zbudijo z glasbo. Zvonovi te lahko zbudijo prej. Na Homcu tudi pojemo. Zvečer pa imamo 20 minut, da se spravimo za spanje. Na Homcu bolj spoznaš Boga. Postane ti bolj zanimivo.

Hej ti, ko si sedaj na Homcu!
Okej, jaz sem sedaj bila že drugič na Homcu, zato se mi je zdelo zabavno. Upam, da boš užival/a. Pa da ti malo povem, kaj smo mi počeli tukaj. Moj najljubši del pogovora je bilo pogovarjanje o čudežih. Pričakujete lahko veliko zabavnih igric ter pogovor. A ne mislite, da boste ves čas samo molili – spoznavalne igre so res zabavne. Všeč mi je bilo klicanje Sv. Duha, kjer sem res nekaj začutila, zato te prosim: Daj se sprosti in prepusti veri. Na duhovnem vikendu sem se res malo spreobrnila, saj so pogovori in vsi čudeži resnično resnični. Zaradi zabave se na Homc želim vrniti že tretjič in mogoče bom nekega dne postala tudi animatorka. Upam, da se boš tudi ti zabaval/a na Homcu, kjer je veliko zelo dobrih, zabavnih in prijaznih animatorjev.
Lp…

Živjo!
Dragi ti, ki si prišel sem na duhovne vaje. Moje mnenje je, da se moraš res potopiti v razlage animatorjev, ter pozorno poslušati, če hočeš od tega vikenda kaj odnesti. Če ne boš poslušal, je škoda časa, saj se boš samo dolgočasil. Animatorji so res »face«. Z njimi se lahko vse pogovoriš. Res pa je ena stvar. Zvoni so zelo zelo glasni, in zabijejo vsakih 15 minut, tako, da si prinesi čepke za ušesa. Dnevi so zelo dolgi, saj hitro vstajaš ter greš pozno spat. Drugače je pa fajn. Stradal tudi ne boš, ker vedno nanosijo toliko sladkarij, da je cela kuhinja polna. 
Uživaj!

Dragi ti, ki si na Homcu!
Heila, vem, da ko so ti povedali, da so to duhovne vaje, si si mislil/a, da boste ves čas molili.. Ampak ne! Igraš se igrice, se imaš fajn… Ampak so tudi resne teme, ki ti dobesedno pokažejo, odprejo vrata med ljudi, ki so ob Jezusu, ki verjamejo. Jaz sem spremenila svoje mnenje, saj prej nisem bila tako zelo navdušena nad mašo, veroukom… Ampak zdaj sem.  Upam, da boš užival/a.