Duhovni ‘odmik’ ministrantov na Razbor -27.-29.82017

V nedeljo 27. avgusta smo se pevci otroškega pevskega zbora in ministranti zbrali na Razborju. Nekateri se že dolgo nismo videli, zato smo se prisrčno pozdravili. Naše druženje sta skrbno pripravila gospod župnik Igor in gospa Zofija, ob pomoči mame Martine in animatorke Neje.

V teh dneh smo imeli kar sedemkrat meditacijo in molitev. To so bili trenutki, ko smo brali hvalnice ter prisluhnili resničnim zgodbam iz knjige Rast ob Materi, ki opisujejo kako Marija posega v življenja ljudi. Nato pa smo vsebino v parih predebatirali in predstavili ugotovitve. To so bili krasni trenutki resnosti in zbranosti. Naslov duhovnih vaj je bil: Rast ob materi Mariji in verjamem, da Marijo vsak izmed nas zdaj bolje pozna.

V lepo obnovljenem župnišču smo imeli odlične pogoje za naše bivanje, prostorno jedilnico ter velik skupni prostor za druženje in počitek.

Še posebej doživetij je bil ponedeljkov večer, ko smo se zvečer odpravili na daljši pohod po Razborju. Obiskali smo družino, ki jo gospod župnik dobro pozna, saj iz teh krajev izhaja njegov rod po očetu. Družina nas je prisrčno sprejela in pogostila, mi pa smo jim povedali kaj smo se novega naučili in jih razveselili s pesmijo. Vračali smo se že v temi in hodili pod jasnim zvezdnim nebom, pot pa smo si razsvetljevali z baklami. Pot smo si krajšali s petjem in veselim klepetom.

V teh dneh smo se naučili veliko novega, postali smo tesni prijatelji in se še bolj povezali med seboj.

Upam, da se drugo leto zopet zberemo, saj nam takšno druženje ostane dolgo v spominu in nam veliko pomeni.

ministrant Filip Jeseničnik

20170828_124244 20170828_092029 20170828_103246 20170828_091903