Duhovni vikend pred birmo

Duhovni vikend pred birmo

Birma je bila tik pred vrati in birmanci so se že dolgo pripravljali na ta pomemben dogodek. Zanje smo pripravili duhovne vaje, s katerih so veliko odnesli.

Animatorji smo z njimi delili naša pričevanja, jim poskušali predstaviti naš oseben odnos z Bogom, jim svetovali, kako živeti vero tudi po birmi, odgovarjali na njihova vprašanja … Pogovarjali smo se o različnih temah, imeli smo res lepe molitve in verjamem, da se je to vsaj malo dotaknilo prav vsakega srca. Tudi izkušnja svete spovedi je nagovarjala. Lepo je bilo slišati, da se je marsikomu v spomin najbolj vtisnila ravno sveta spoved. Občutek, ko se počutiš lažjega in veš, da ti je vse odpuščeno. Da si kljub vsem padcem vedno ljubljen Božji otrok.

Tudi za nas animatorje so duhovne vaje vedno posebna izkušnja. Nekaj vtisov:

»Na duhovnem vikendu si lahko vedno odpočijem in si oddahnem od skrbi. Prav tako so mi pripomogle, da sem se bolj poglobila vase in vero. Vsak duhovni vikend se mi vtisne v spomin in ta se mi bo še posebej, zaradi prelepe maše, ki jo je za nas pripravil župnik Marko in so jo dopolnile iskrene prošnje in zahvale birmancev.« (Kaja)

»Duhovni vikendi so zame nasploh najboljši vikendi v letu, a ta je bil zame nekaj res posebnega … Na nobenem duhovnem vikendu še nisem toliko govorila in pričevala in res upam, da je to vsaj malo pripomoglo na duhovni poti birmancev. Res sem hvaležna vsem (so)animatorjem in ostalim, ki so bili tam ali pa so le molili za nas … Hvala tudi Gospodu za vse, kar nam je dal.« (Ajda)

»Ta duhovni vikend mi bo res ostal v lepem spominu. Vsi animatorji smo se še dodatno povezali in birmancem dali res veliko. Upam, da se bodo birmanci na svoji življenjski poti znali odločati za Boga.« (Ana)

»Na duhovnem vikendu je blo fajn, birmanci so veliko stvari že poznali, mi pa smo jih poskušali spodbuditi in pokazati, kako Boga bolje spoznati. Animatorji smo držali skupaj in se trudili Boga čim bolje predstaviti.« (Tone)

Za nami je vikend druženja, nasmehov in vikend spoznavanja in odkrivanja Gospoda. Iskanja njegovih dotikov v zgodbah, molitvi in prijateljstvih. Hvaležna sem za birmance, animatorje, za srčnost, iskrenost, za solze in smeh, ki nam jih Gospod riše na obraz. (Ana)

Prepričana sem, da je bil ta vikend lepa izkušnja za vse. Gotovo smo se domov vsi vrnili bogatejši v srcu. Molimo za te birmance, da bodo zmogli vsak dan živeti vero, da bodo gradili na svojem odnosu z Bogom in postajali Njegovi vedno tesnejši sodelavci in prijatelji.