Duhovni vikend za birmance I.

Z veroučno skupino smo se udeležili duhovnega vikenda na Homcu. Veliko smo se zabavali. Razdelili smo se v skupine in se pogovarjali o našem odnosu z Jezusom. Pred vsako stvarjo smo najprej molili. V soboto smo bili pri spovedi in smo se očistili grehov. Vsi smo se počutili veliko bolje. Imeli smo tudi družabni večer, kjer smo se igrali in se veliko smejali. Animatorji so bili zelo prijazni in zanimivi.

Ta duhovni vikend na Homcu je bil moj prvi. V meni bo pustil velik vtis, saj še nikoli nisem bil tako povezan z Bogom. Šli smo k spovedi in ta je bila prva, po kateri sem se počutil zelo dobro. Počutil sem se očiščeno in odpuščeno in še nikoli prej se nisem zavedal, kako dober občutek je to.

Ves čas so bili z nami animatorji, ki so vedno poskrbeli za zabavo in dobro počutje. Pomagali so se mi zavedati pravega pomena molitve, njihova poučevanja in pričevanja so resnično globoka in vidi se, da so s srcem predani Jezusu. Skoraj popolnoma prepričan sem, da bom po tem vikendu več molil in se veliko bolj osredotočil na Boga. Pred vikendom mi sploh ni bilo za priti in sem skoraj ostal doma. Sem pa zelo vesel, da nisem, ker se je res splačalo.

Z veseljem se bom udeležil še kakšnega duhovnega vikenda in ga priporočil še komu.

Birmanec Jure

Molili smo, se pogovarjali, poslušali pričevanja animatorjev in se igrali. Veliko smo se smejali. Šli smo tudi k sveti spovedi, ki je bila drugačna kot ponavadi.

Bolje smo se spoznali z Jezusom in nadgradili naše odnose z Njim. Animatorji so nam s svojimi pričevanji spremenili pogled na vero in zato smo jim zelo hvaležni.

Upam, da se bomo še naprej trudili, se tudi doma spomnili na Jezusa in se še bolj povezali z Njim.

Birmanke Neža, Kaja R., Mojca

Čeprav nobena od naju na začetku ni imela namena priti, sva se na koncu le odločili, da prideva in te odločitve ne obžalujeva.

Vikend je bil res nekaj posebnega. V soboto smo imeli celo možnost iti k spovedi. Z malo prepričevanja sva se prijavile tudi k animatorjem. Duhovni vikend je trajal tri dni in v teh parih dneh sva dobile drugačen pogled na vero. Da to ni samo biti vsak dan pri maši in cel dan moliti, ampak mnogo več. Veliko smo se smejali, spoznali smo nove ljudi in utrdili odnos z Bogom.

Hvala vsem, ki so prispevali k temu, da je bil ta vikend tako poseben in čudovit.

Birmanki in (očitno J) bodoči animatorki: Katarina, Ana