Duhovni vikend za birmance II.

Ponovno smo zakorakali v svet 14. letnikov, ki globoko iščejo, spoznavajo in si ustvarjajo svoj svet. V tem svetu skušamo vžgati iskrico želje in vzpodbuditi potrebo po odnosu z Njim. Ali nam je že uspelo ali ne, ali nam še bo, ali ne, ve samo On, ki daje vsakemu, kolikor kdo želi. In ravno ta ideja ‘moram!’ nas odvrača od Njega, saj se lahko zgodi samo, če si zakoreninimo idejo ‘želim’! Odnosa z Njim namreč! In ravno tukaj so nas nagovarjale duhovne vaje in seveda animatorji, ki črpajo in dajejo iz odnosa z Njim.

Presežek povprečnega kristjana je očiten, saj se srca odpirajo, da se še sami čudimo. On kliče in daje, nas vabi in vzpodbuja, naj stopimo v stik z Njim. Naj ne bomo več Savli, ampak naj postanemo Pavli. Goreči pričevalci zanj. Pavel nam v prvem pismu Korinčanom jasno razlaga, kakšna naj bo naša drža in srčna naravnanost, da se lahko z Njim zlijemo in začnemo žeti rezultate, ki jih po nas ustvarja On. In resnično jih. V predanosti, se dogaja! Pa prisluhnimo:

Katehet Tomaž

To je bil moj prvi duhovni vikend. Najprej se mi ni dalo iti, ampak sem se motil. Na začetku smo se igrali igre in se spoznali. Po igrah smo zmolili in šli spat. V naši sobi ni bilo miru. Naslednji dan smo se pogovarjali o Jezusu. V skupini smo se večkrat nasmejali. Med odmori smo se s cimri zelo zafrkavali, zvečer smo se igrali igre in plesali. A animatorji so bili top! Kar so govorili… Čez cel vikend so nas pazili in nas spravljali v smeh. Maša je najboljši animator.

(-)

V petek smo se birmanci zbrali na duhovnih vajah. Bile so mi všeč, saj sem spoznala veliko novih ljudi, veliko smo se igrali, mogoče malo premalo peli in plesali. Razdelili smo se v skupine, v katerih smo cel vikend molili zjutraj in zvečer, ter razglabljali o različnih temah. Utrdila sem tudi svoj odnos z Bogom, saj se mi zdi, da sem imela prvo iskreno spoved, po kateri sem imela zelo veliko energije, čutila pa sem tudi mir, a še vedno ne vem točno zakaj… Na naslednjih duhovnih vajah bi lahko malo več peli in plesali, razen tega pa sem se imela super.

(Neža G.)

Na tem duhovnem vikendu smo se imeli res lepo. Sprva se mi ni dalo, a ko sem stopil skozi vrata hiše, sem začutil pozitivno vzdušje. Spoznal sem veliko novih prijateljev in se naučil veliko novega o Jezusu.

(-)

Duhovne vaje so zame vedno nekaj posebnega, sploh pa takšne, kjer lahko spoznam nove prijatelje. Bile so mi zelo všeč, kar sem pogrešala pa je morda slavljenje in malo več petja. Teme so mi bile zelo zanimive in všeč. Vsaka je imela globok pomen in iz vsake sem vzela nekaj novega. Všeč mi je bila tudi sveta spoved.

(Ajda)

  • Všeč mi je bilo, ker smo imeli veliko skupnih druženj, kjer smo peli, plesali in se igrali.
  • Animatorji so poskrbeli, da nam ni bilo dolgčas.
  • Predenj sem prišla sem mislila, da bo zelo dolgočasno, a že prvi dan so me animatorji navdušili.
  • Hrana je bila zelo dobra. Njegova hrana…

(Zala)

Kako so se mi zdele duhovne vaje? Nisem vedela ravno kaj pričakovati, glede na to, da so bile to moje prve. Ampak smo se imeli fajn. Na začetku, ko sem prišla je bilo malo nerodno, a smo se hitro spoznali in privadili z ostalimi. Izvedela sem še malo več o veri, Bogu in Svetem Duhu. Malo bolj sem videla, kako vero doživljajo še ostali, ki mogoče verujejo bolj kot mi oz. jaz. V glavnem smo se imeli fajn. Peli smo, molili in se smejali. Overall je bilo super.

(Živa)

Duhovne vaje so mi bile zelo všeč, saj smo se veliko družili, peli, plesali in se smejali. Všeč so mi bile tudi skupine, pri katerih smo se učili o Bogu in na splošno o veri. Veliko smo si zaupali, zato sem se na duhovnih vajah počutila zelo sprejeto in sem lahko bila iskrena. Zaradi duhovnih vaj sem se tudi odločila, da se bom priključila animatorjem. Všeč mi je tudi, ker spoznaš veliko novih prijateljev in se zelo povežeš med sabo. Verjamem, da se bom še udeležila duhovnih vaj.

(Alja)

Duhovni vikend je bil super. Zabavno je bilo. Edino, kar mi ni všeč je, da smo šli pozno spat. Igre so bile zabavne in molitve poučne. Mogoče bom pa šla med animatorje :). Če bi bila možnost, bi še enkrat preživela ta vikend.

(Rina)

Cel duhovni vikend se mi je zdel zelo fino. Vsega je bilo dovolj; pesmi, iger, skupinskega dela in smeha. Res bi rad postal animator, ker se mi zdijo animatorji kul in prijazni. Bili so res super. Všeč mi je bila spoved, kjer sem se zaradi sreče zjokal. Hrana je bila prav tako dobra. Bilo je zelo poučno in zabavno. Veliko novega sem se naučil in za to sem vam zelo hvaležen :).

(Jan R.)

Na duhovnih vajah nisem bila prvič in sem že vedela, da bo fajn. Vedno je. V petek zvečer smo imeli spoznavni večer. Razdelili smo se v skupine, v katerih smo bili potem čez cel vikend. V soboto smo imeli priložnost iti k sveti spovedi, nato pa smo imeli zvečer zabavni večer. Meni je bilo zelo fajn, veliko smo se družili in izvedeli ogromno globokega, predanega in zglednega.

(Barbara)