Duhovni vikend za birmance na Homcu

Prvi konec tedna v februarju so se birmanci Pastoralne zveze Dravograd odpravili na Homec, kjer so preživeli dva dneva v igri, veselju in spoznavanju Boga ter naše Matere Marije. V nedeljo so udeleženci priznali, da so prispeli z mešanimi občutki, ne najbolj navdušeni, a v nedeljo so odhajali veseli, polni novih spoznanj in tudi navdušenja. Tudi na šolskih hodnikih je bila opazna pozitivna sprememba pri naših birmancih. Duhovni vikend je gotovo posejal seme. Bomo znali starši in župnija to seme  negovati, da bo obrodilo oblilo sadu? Med drugim se kalijo tudi prihodnji animatorji.

Iskren hvala animatorjem iz Kotelj, ki so nase prevzeli izziv in izpeljali čudovit vikend za naše mlade in jim tudi dali del sebe. Hvala tudi katehistinjama, ki sta otroke pripravili na duhovni vikend in odgovarjali na prenekatera vprašanja otrok in staršev. Hvala tudi kuharicama, ge. Julki in ge. Veroniki, za odlično pripravljeno hrano in njun darovani čas.

Poglejmo si še nekaj vtisov, ki so jih osmošolci zapisali v nedeljo:

“Zdaj, v nedeljo, se tudi zabavamo in spoštujemo. Najbolj pomembno mi je, da zdaj res verjamem v čudeže in Boga. Če povem po resnici, pred Homcem nisem najbolj verjela. Zdaj dokončno verjamem in spoštujem Boga in vse okoli mene. So najboljši dnevi, saj sem s prijateljicami in tudi z Bogom.”

“Imeli smo se zelo lepo. Veliko smo peli in se igrali. Seveda smo tudi delali, razdelili smo se v 4 skupine in vsaka je dobila odličnega animatorja. Ti animatorji so mladi, razigrani, polni energije in znajo pritegniti našo pozornost. Pogovarjali smo se o svetnikih, misijonarjih, predvsem o Bogu in njegovi neizmerni ljubezni do nas. Spoznala sem, da vera v Boga ni samo za babice, ki molijo rožne vence pred mašo, ampak za vse nas! Poglobila sem vero v Boga in spoznala, da mi vedno stoji ob strani in da mi lahko pomaga, če bom le verjela Vanj.”

“Zdaj smo zelo dobre volje, ker vemo, da so nas animatorji veliko naučili. Vse tri dni smo se samo zabavali. Veliko smo se pogovarjali in naučili o Svetem pismu, Međugorju, Mariji, o Božjem klicu, … Šli smo tudi k sv. spovedi. Menim, da se bomo tega vikenda vedno spominjali. Mislim, da zdaj bolj verjamemo v Boga in vse ostalo. Jaz sem se zelo zabavala in sem prepričana, da bom veliko odnesla od tega.”

“Na Homcu mi je najbolj ostalo v spominu, ko smo v soboto zvečer dali Bogu več kot le 1% svojega časa, ker smo se zbližali z Bogom, ko smo se pogovarjali o Mariji, o Međugorju, ko sem odšel k sv. spovedi. Moji občutki so dobri, ker sem ta vikend veliko izvedel o Mariji in Bogu. Marijini čudeži so tudi zelo lepi in skoraj nisem mogel verjeti, kako je lahko fant Uroš spregledal … Ta vikend mi bo ostal v spominu.”

“Najbolj so mi ostale v spominu družabne igre, bujenje ter ‘jesti’. Ko sem prišel do našega bivanja, sem mislil »tukaj bo lepo«, in res, bilo je odlično. Zdaj, ko moram iti pa bi rad še ostal, saj sem se družil, spoznal nove prijatelje. Upam, da bom naslednje leto lahko tu animator.”

“Na Homcu mi je bilo najbolj všeč to, da sem spoznal nove ljudi in zelo se mi je vtisnilo v spomin druženje in delo po skupinah. Všeč mi je, da sem se bolj pripravil na sv. birmo. Mislim, da sem zelo lepo preživel vikend in da sem spoznal zelo veliko novih stvari o Bogu.”

“Ta vikend na Homcu je bil zabaven. Najbolj so mi bile zanimive igre, ki smo se jih igrali zvečer. Animatorji so zelo prijazni, a se znajo tudi razjeziti. Ni mi bilo najbolj všeč, ko smo morali vstajati že ob 7.00 zjutraj in smo morali iti na jutranjo telovadbo. Za ta vikend sem mislila, da bo dolgočasno, ampak je bilo zanimivo.”